Fostul deputat Sebastian Ghiță încă mai trage la contracte cu bani publici din țara din care a fugit! 20 de milioane de euro! Atât vrea să plătească Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară unui grup de firme controlate de foști angajați și parteneri de afaceri ai lui Sebastian Ghiță, deși a primit o ofertă de cinci ori mai mică în cadrul aceleiași licitații. 

Sebastian Ghiță a fugit din România de teama arestului, în urmă cu mai bine de patru ani și a cerut azil în capitala Serbiei. Chiar și de la Belgrad, fostul deputat PSD e încă abonat la contracte cu statul român, prin interpuși. În anul 2019, a fost anunțată organizarea unei licitații pentru conversia și scanarea cărților funciare din București și Ilfov. În cursa pentru adjudecarea contractului s-au înscris Adrian Iosif Gal, Arhiline Consulting, Star Storage, Telekom Romania Mobile Communications, Zipper Services și asocierea formată din Enterprise Software Development și CityPlan Studio, care a declarat ca subcontractanți firmele: Certsign și All Business Management. Se pare că asocierea condusă de firma Enterprise Software Development a câștigat licitația, dar aceasta a fost contestată. Încrengăturile din spatele acestui contract duc în cele din urmă la deputatul fugar.

De interes:  Atenție! Serbia a intrat în zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Compania Enterprise Software Development Bucureşti este deținută de firma IFG Enterprise Investment SRL, Laura Mihaela Jugănaru și Irinel Florin Georgescu. Atât compania IFG Enterprise Investment, cât și Irinel Florin Georgescu, apar pe lista creditorilor Teamnet, firma fanion a fostului deputat Sebastian Ghiță, refugiat în Serbia. O altă companie din cercul de interese a lui Sebastian Ghiță este All Business Management, declarată subcontractor. Aceasta ar fi deținută de societatea Total Pax și Grigore Cristian Cioroboiu, un fost angajat al Teamnet International, potrivit Newsweek.ro. La rândul ei, firma Total Pax a fost unul dintre acționarii firmei controlate de fostul deputat fugar. În anul 2015, Total Pax deținea un pachet de 1,61% din compania Teamnet International.

Unul dintre contestatarii licitației organizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, compania Star Storage, a lansat acuzații grave. Reprezentantul acesteia, Cătălin Nicolae Păunescu, a dezvăluit că instituția a făcut un studiu de piață și a rezultat că prețul este de 4-5 ori mai mic decât valoarea estimată de 100 milioane lei a contractului. Adică în jur de 20 de milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro.

De interes:  Înlocuiți de tehnologie în revoluția industrială, caii își revendică pământurile. Expoziție inedită la Timișoara

Agenția Națională de Cadastru a precizat că procedura de achiziție nu este încheiată și că, din acest motiv, nu poate spune numele firmei sau asocierii care a câștigat contractul. La capitolul confidențial, a fost trecută și valoarea finală a contractului. Potrivit aceleiași surse, instituția de stat ar urma să plătească în jur de 20 de milioane de euro pentru acest contract firmelor controlate de foști angajați sau parteneri de afaceri ai lui Sebastian Ghiță.

„Menționăm că, în procesul de stabilire a valorii estimate a achiziției, autoritatea contractantă a luat în considerare toate propunerile/soluțiile financiare/sugestiile/recomandările primite, inclusiv soluția financiară propusă de Star Storage S.A”, a fost răspunsul Agenției Naționale de Cadastru.

Grupul de firme condus de Enterprise Software Development Bucureşti a câștigat, sub diverse forme de asociere, nu mai puțin de 32 de licitații pentru conversia și scanarea cărților funciare la nivel național. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.