Se redeschide programul „Școală după Școală” pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate

Odată cu începerea unui nou an școlar, „Salvați Copiii” filiala Caraș-Severin redeschide programul de tip Școală după Școală pentru copiii rămași singuri acasă, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate.
Aproape 95.000 de copii (94.896 ) au rămas acasă, în grija unui singur părinte sau a rudelor, arată statistica ANPDCA pentru finalul anului 2017. Pentru județul Caraș-Severin, datele indicau un număr de 2.202 de copii afectați de migrația economică a părinților în afara țării.
În anul școlar 2019-2020, peste 50 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate din județul Caraș-Severin vor beneficia de suport educațional, psihologic și social prin programul dezvoltat de Salvați Copiii, iar persoanele în grija cărora au rămas vor avea parte de consiliere psiho-socială și îndrumare juridică.
De asemenea, alți peste 200 de copii cu părinții plecați peste hotare și persoanele în grija cărora rămân, îndeosebi din comunități rurale, vor beneficia de servicii de informare și consiliere, prin intermediul caravanelor locale, toate acestea cu sprijinul financiar al PEPCO România.
”Copiii rămași singuri acasă, după ce ai lor au plecat să lucreze în afara țării, sunt copii cărora li se cere să se maturizeze înainte de vreme, să înțeleagă realități complicate și să accepte că prima zi de școală începe fără ca părinții să le fie fizic alături, pentru că muncesc în străinătate.
Rolul nostru, la Salvați Copiii, e să îi sprijinim în tot acest proces emoțional și să fim alături cu tot ceea ce ei au nevoie: sprijijn pedagogic, consiliere psihologică, integrare socială”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii” România.

De interes:  Balet clasic, refăcut într-o manieră inedită. Rolul principal a aparținut unui bărbat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.