Se măresc salariile de la 1 ianuarie 2024

Joi, 15 iunie, noul guvern de coaliție, condus de Marcel Ciolacu a fost învestit, iar la doar câteva ore de la depunerea jurământului a fost anunțat și care este programul de guvernare 2023-2024 al noului aparat guvernamental format din 18 miniștrii PSD și PNL. Deși desideratele enunțate în acest program par înălțătoare, majoritatea analiștilor spun că există un mare impediment, banii. Dar, asta nu l-a împiedicat pe noul premier să anunțe în plenul Parlamentului că se măresc salariile de la 1 ianuarie 2024, dar și că românii vor primi mai mulți bani.

Noul premier anunță că se măresc salariile de la 1 ianuarie 2024

În cadrul aceluiași program de guvernare, sub titulatura de valori și principii ale guvernării, Marcel Ciolacu aduce în discuție o temă, de altfel nu nouă, cea a salariului minim european.

Noul premier Marcel Ciolacu spune că se dorește ”să minimizăm riscul de sărăcie în cazul lucrătorilor români.” In discursul de joi, Marcel Ciolacu anunța și că se măresc salariile de la 1 ianuarie 2024:

De interes:  Bilanț coronavirus 3 octombrie: 2.064 de cazuri noi și 32 de decese

”Vom stimula munca și vom încuraja românii să rămână în țară. Avem un program prin care vom reduce treptat impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii. În paralel, vom demara discuțiile cu sindicatele și patronatele pentru creșterea consistentă a salariului minim.

Sunt măsuri normale pentru ca, la sfârșitul mandatului acestui guvern, orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Iar la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să ajungă la 1.000 de euro net.”, declara Marcel Ciolacu joi în discursul de prezentare a programului de guvernare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.