Salariul minim ar putea ajunge la 3.300 de lei, de la 1 septembrie. Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, scenariul este analizat zilele acestea în coaliție. Mai mult, Guvernul vrea să majoreze și salariul în construcții. Pe de altă parte, constructorii vor fi obligați să plătească contribuția la sănătate, așadar Guvernul cu o mână dă, iar cu cealaltă ia. Coaliția analizează și alte taxe și impozite pentru toți românii. 

Guvernul ar urma să majoreze salariul minim brut la 3.300 de lei, de la 1 septembrie.

Mai mult, Guvernul vrea să majoreze și salariul în construcții. Pe de altă parte, constructorii vor fi obligați să plătească contribuția la sănătate, așadar Guvernul cu o mână dă, iar cu cealaltă ia.

Cât ne mai costă să ne cumpărăm un an de vechime în muncă. Contribuția s-a scumpit în 2023, după majorarea salariului minim 

În domeniul construcțiilor, unde salariul minim brut este 4.000 de lei, acesta va crește la 4.500 de lei, iar angajații vor plăti, de la 1 septembrie, doar contribuțiile pentru Sănătate și Pensii.

De interes:  Meteorologii anunţă trei zile cu temperaturi care pot ajunge la 37 - 38 de grade Celsius

Recomandările Băncii Mondiale: noi taxe pentru români 

– trecerea la impozitarea progresivă
– reducerea CAS pentru românii cu salarii mici
– eliminarea facilităților fiscale
– majorarea impozitului pe profit și a impozitului pe cifra de afaceri
– cotă unică de TVA

SURSA: raportul Băncii Mondiale

Citește și: Nu ai tot salariul pe cartea de muncă? Iată câți bani pierzi la pensie – Calculele care ar trebui să ne pună în gardă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.