Rusia sărbătorește Ziua Victoriei. Putin: „Luptați pentru securitatea Rusiei”

Președintele rus Vladimir Putin și-a început discursul de Ziua Victoriei în Piața Roșie din Moscova spunându-le militarilor ruși că luptă pentru securitatea țării acum. El i-a felicitat pe veterani în ziua „marii victorii”. Pe 9 mai, rușii sărbătoresc victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Principalele declarații ale lui Putin

”S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume. Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-al doilea Război Mondial și ne vom aminti mereu de cei care s-au sacrificat. Voi luptați în Donabs pentru siguranța țării noastre, a Rusiei.

Ziua Victoriei este sacră pentru noi, luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru.

Suntem vigilenți pentru a limita pierderile. Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil.

Nu vom renunța niciodată la dragostea pentru patria mamă din respect față de înaintașii noștrii.

S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume.

Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-al doilea Război Mondial și ne vom aminti mereu de cei care s-au sacrificat (moment de reculegere).

Dragi camarazi, viața fiecărui soldat și ofițer este o tragedie și o pierdere irecuperabilă pentru familiile lor, organizațiile vor face tot pentru ajutorarea familiilor răniților din operațiunea militară.

Am semnat un decret în acest sens.”

LIVE TEXT AICI

Rusia „a îndemnat Europa să găsească un compromis corect, dar ei nu au vrut să ne audă”. El spune că pregătesc o operațiune punitivă în Donbas, în estul Ucrainei, unde a spus că operațiunile Rusiei sunt acum concentrate.

De interes:  Spune adio umidității și mucegaiului din casă! Top 5 plante care te salvează

„La Kiev spuneau că ar putea obține arme nucleare și NATO a început să exploreze ținuturile din apropierea noastră și asta a devenit o amenințare evidentă pentru țara noastră și la granițele noastre. Totul ne spunea că este nevoie să luptăm”.

 

În tot acest timp, Vestul așteaptă cu îngrijorare următoarea mișcare a președintelui rus. Șeful NATO a lansat un avertisment fără precedent și a declarat că rușii ar putea efectua un atac și mai violent în Ucraina. La rândul lui, șeful CIA este de părere că Putin e în stare de orice pentru a câștiga războiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.