România se pregătește pentru noi relaxări, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut peste tot în țară. Curând, arată datele oficiale, toate orașele din țară vor fi în scenariul verde. Între timp, Guvernul prelungește starea de alertă. 

 

Doar Capitala și încă trei județe se mai află, în acest moment, în scenariul galben. Este vorba despre Cluj, Alba și Ilfov, însă și aici, potrivit raportătilor oficiale zilnice, cazurile de infectare cu coronavirus scad de la o zi la alta. 

Autoritățile pregătesc relaxarea restricțiilor, la nivel național, de la 1 iunie.

Astfel, se ia în calcul reluarea evenimentelor private în aer liber cu participarea a cel mult 300 de persoane, cu condiția respectării măsurilor de distanțare și portul măștii de protecție. Nunțile și botezurile vor fi în continuare interzese, însă, la nivel național.

Și tot de la 1 iunie, angajații vaccinați ar putea renunța la purtarea măștilor în birou. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății. Ioana Mihăilă s-a consultat deja cu membrii Guvernului și așteaptă o confirmare de la Institutul Național de Sănătate Publică.

De interes:  11 focare de coronavirus în județul Timiș. Care sunt acestea și din ce localități provin cele mai recente cazuri

Cât despre obligativitatea măștii în general, aceasta ar putea rămâne o măsură obligatorie până la sfârșitul anului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.