Ripensia Timișoara s-a ales cu 1 punct din două deplasări, deoarece pe terenul Farului Constanța a pierdut la scorul de 1-0, deși clubul le-a asigurat și o deplasare cu avionul. Roș-galbenii au început timorați și visători în defensivă, iar asta le-a permis „marinarilor” să atace ca o trupă de pirați puși pe jaf. Echipa lui Zicu a marcat din minutul 12, iar istoria meciului s-a scris din minutul 30, când bănățenii au avut om eliminat.

Farul a dominat categoric prima repriză și a ratat ocazie după ocazie. Mai întâi, Ionuț Stoica a avut un șut imprecis, iar apoi Patrick Petre a tras foarte slab, iar Mociu a putut interveni, pentru ca tot tânărul portar al bănățenilor să intervină și la un alt atac finalizat de același Ionuț Stoica. În acest context, în minutul 12, a venit și golul gazdelor. Voinea a greșit grav la o centrare, mingea a ajuns la Antoche care a înscris, dintre Hecsko și Mociu, cu toate că Tudorache a încercat să respingă la timp. Despre replica ofensivă a timișorenilor putem vorbi prea puțin, cu un șut trimis de Toma pe lângă poarta lui Muțiu, din lovitură liberă.

De interes:  7 elemente de design interior

Cu avantaj, tot Farul a dominat jocul. În minutul 29, după o centrare a lui Patrick Petre, Alexandru Stoica a reluat mult peste buturi. După un minut, Marius Fotescu, jucător adus vara aceasta de la Farul la Ripensia, a lovit un adversar cu cotul, iar arbitrul de rezervă a văzut și i-a comunicat celui de centru, care l-a eliminat pe fotbalist. Din minutul 33, Pelici a făcut prima schimbare, la jucătorii U20, Tudor Călin cu Ionuț Gavrilă, care la acest joc a și debutat în tricoul roș-galben. Până la pauză, Ionuț Stoica și Patrick Petre au mai avut ocazii, salvate însă de portarul Mociu.

În a doua jumătate a meciului, Ripensia a fost ceva mai bine organizată defensiv, cu toate că avea un jucător mai puțin. Patrick Petre a fost periculos, dar a trimis în plasa laterală. În schimb, pentru timișoreni, Ionuț Gavrilă a trimis un șut peste buturi. Ripensiștii nu au putut conta și ofensiv. În minutul 71, Daniel Toma a avut un șut în bară. Albert Voinea nu și-a putut spăla păcatele din prima repriză după ce în minutul 84 nu l-a putut învinge pe Muțiu. În schimb, Mociu a limitat proporțiile scorului. Mai întâi, în minutul 88, a salvat din fața lui Antoche, iar în prelungiri, s-a pus în fața lui Petre.

De interes:  Idei pentru a crea un colt relaxant acasa

Farul Constanța: Muţiu – Nicola, Cană, V. Lică, Carabela – Ant. Cruceru (D. Toma 25′), Antoche, Greu – Al. Stoica, I. Stoica (Horduoan 58′), P. Petre

Ripensia Timișoara: Mociu – Ad. Popa, Hecsko, Tînc, C. Toma – T. Călin (I. Gavrilă 33′), Al. Neagu – M. Fotescu, Vl. Tudorache, Al. Popovici – Alb. Voinea

Ripensia are meci joi, de la ora 16.30 cu Sepsi, în Cupa României, pe Electrica. În campionat, duminică, de la ora 11.00, primesc vizita Snagovului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.