Restricții suplimentare la Denta. Măsuri noi la Dudeștii Noi și Jebel

Autoritățile timișene au impus restricții suplimentare în comuna Denta unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 este de 3,12 cazuri la o mie de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis măsuri suplimentare pentru localitatea Denta din cauza creșterii ratei de infectare. Restricții se impun și în localitățile Dudeștii Noi și Jebel, unde coeficientul de infectare este de 2,51 respectiv 2,46 cazuri la mia de locuitori.

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 826/2021.

În cadrul ședinței de astăzi, UAT Denta a fost trecută de pe anexa 4, anexă cuprinzând localitățile unde rata de infecție este mai mare de 2/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, pe anexa 3, care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mica de 4/1.000 de locuitori.

De interes:  Valabilitatea polițelor RCA de la Euroins ar putea fi prelungită. Ce înseamnă pentru șoferi?

Totodată, unitățile administrative-teritoriale Dudeștii Noi și Jebel au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 locuitori.

Pe anexa 4 se mai află, la ora actuală, UAT Găvojdia, alături de UAT Jebel și UAT Dudeștii Noi”, se arată în comunicatul prefecturii Timiș.

În aceste localități nu pot fi desfășurate spectacole și evenimente în interior, concerte în aer liber, spectacole de tipul drive-in, festivaluri publice sau private, activități sportive, evenimente private. Activitatea restaurantelor și cafenelelor nu este permisă în interior, nici cea a barurilor, cluburilor sau operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând din 31 august.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.