Reșițenii, din nou fruntași la lupte pe plajă! Erich Loidl a devenit campion național

Luptătorii reșițeni s-au remarcat prin evoluții și rezultate foarte bune la ediția din 2019 a Campionatelor Naționale de lupte pe plajă. Erich Loidl și-a adjudecat o medalie de aur la individual, iar echipa de juniori a Reșiței a fost prima în clasamentul pe asociații și cluburi.
Desfășurat în perioada 29 august – 1 septembrie pe Litoral, Campionatul Național de lupte pe plajă a fost o competiție foarte puternică, spune antrenorul reșițean Florin Dință, având în vedere că la întreceri participă atât sportivii de la greco-romane, cât și practicanții de lupte libere. În plus, fiind mai puține categorii, concurența a fost foarte numeroasă, la fiecare categorie fiind circa 40-50 de sportivi.
„Am reușit să obținem un rezultat foarte bun, ieșind campioni naționali de juniori pe asociații și cluburi. Clubul Sportiv Școlar Reșița și Asociația Județeană de Lupte Caraș-Severin și-au adjudecat titlul de campioană națională de juniori și aici remarc în primul rând echipa, care a adus puncte pentru acest titlu: Cristian Orbu, Florin Gafton, Tiberiu Lakatoș, Andrei Toth, Gabriel Gălușcă, Sabin Stegaru, și nu în ultimul rând, Erich Loidl, care a devenit campion național individual la lupte pe plajă, la categoria 80 de kg juniori. De asemenea, Adam Babaioana, sportiv legitimat la CSM Reșița, a cucerit bronzul seniorilor la categoria +90 de kg”, a precizat Florin Dință, președintele Asociației Județene de Lupte.
De remarcat că, înainte de participarea la Naționalele pe plajă, sportivii reșițeni au avut parte și de un minicantonament de o săptămână.
„Mulțumesc în primul rând Consiliului Județean Caraș-Severin pentru suportul financiar adus Asociației Județene de Lupte Caraș-Severin. Totodată, și clubului CSM Reșița, care ne-a susținut cu 3 sportivi, și grupării CSȘ Reșița, cu 6 luptători la acest minicantonament și la campionatele naționale”, a precizat Florin Dință.
De pregătirea sportivilor reșițeni se ocupă antrenorii Adrian Dacica, Florin Dință și Adam Babaioana. Pentru luptătorii din urbea de pe Bârzava urmează o nouă competiție internă importantă: finala campionatului național pe echipe de juniori, care va avea loc la Tg. Mureș, în perioada 6-8 septembrie.

De interes:  Traian Băsescu, interviu EXCLUSIV: Dacă statul mă batjocorește, o să-i dau ce-mi dă și el mie - VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.