Hurduzeu s-a ținut de cuvânt! Dă bani la CSM Reșița – Banat FM

Consiliul Județean Caraș Severin finanțează sportul de performanță din municipiul Reșița. Ieri, 2 septembrie 2019, s-a încheiat evaluarea proiectelor depuse în domeniul „Sportul de performanță”, suma de 450.000 lei fiind alocată Clubului Sportiv Muncitoresc Reșița, cu cele două ramuri: fotbal și handbal.

Consiliul Județean Caraș-Severin, ca autoritate finanțatoare, a organizat procedura de selecție a proiectelor, cofinanțarea fiind nerambursabilă, conform legii. Consiliul Județean a precizat: „Proiectul Clubului Sportiv Muncitoresc Reșița, „Performanță în sportul cărășan”, are drept scop pregătirea și participarea la competiții în vederea obținerii de rezultate notabile și organizarea de evenimente publice, competiții sportive atât pentru echipele de seniori cât și pentru echipele de juniori.

Este a doua sesiune de depunere de proiecte, prima procedură derulându-se între 10 – 21 iunie 2019 fiind vorba de Programul de acordare de finanțări nerambursabile pentru proiecte sportive (“Sportul de performanță” și “Sportul pentru toți”), cu o valoare totală de 400.000 lei. Prin Hotărârea Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 110/15.07.2019 a fost aprobată suplimentarea finanțării domeniului “Sportul de performanță” cu suma de 450.000 lei în cadrul procedurii fiind eligibile proiectele/programele sportive depuse de cluburile sportive de drept public, cu sediul pe raza unității administrativ-teritoriale. „Această finanțare vine din partea Consiliului Județean, după ce echipa de fotbal CSM Reșița a promovat în Liga a II-a, iar echipa de handabal este în Liga Zimbrilor, prima scenă a handbalului românesc.

De interes:  Culisele Statului Paralel | Românii, amăgiți cu măsurile promise de Guvern. Eugen Teodorovici, soluții pentru facturile uriașe

La momentul promovării celor două echipe, primarul Reșiței, Ioan Popa făcea un apel public către Consiliul Județean să vină cu o contribuție financiară pentru a susține cele două echipe. La acel moment președintele Hurduzeu promitea un sprijin în condițiile legii și iată că acest lucru este acum posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.