Război Ucraina, ziua 56: La Mariupol, situația rămâne “înfiorătoare și neschimbată”. Rușii plănuiesc să “niveleze totul până la pământ”, la Azovstal

În cea de-a 56-a zi a invaziei ruse, cele mai grele lupte se duc în estul Ucrainei. Situația de la Mariupol rămâne cât se poate de gravă, rușii plănuind să „niveleze totul până la pământ” la Azovstal, potrivit unor interceptări. 

În direcția nord nu au fost detectate semne că inamicul ar forma un grup de lovitură pentru a relua operațiunile ofensive. Protecția frontierei ucrainene-ruse în această direcție este efectuată de inamic într-un mod îmbunătățit.

Sunt în curs de desfășurare măsuri de echipare inginerească a bazelor din zonele de frontieră cu Ucraina.

În direcția Slobozhansky, inamicul s-a regrupat și și-a umplut rezervele, a continuat să blocheze parțial Harkov și să bombardeze orașul.

În direcția Izium, invadatorii au încercat o ofensivă în direcția satelor Sulyhivka și Dibrivne.

Potrivit Statului Major General, inamicul încearcă să efectueze recunoașterea aeriană a ofensivei cu ajutorul vehiculelor aeriene fără pilot „Orlan-10”.

În direcțiile Donețk și Tavriya, trupele ruse continuă să bombardeze pozițiile înainte ale apărătorilor ucraineni și să caute slăbiciuni în apărare de-a lungul întregii linii de contact.

De interes:  Traian Băsescu a vorbit la Realitatea PLUS despre imaginile de la înmormântarea interlopului Emi Pian

Luptele continuă în zonele Kreminna, Torske și Zelena Dolyna.

Rușii se regrupează pentru a ataca în continuare în direcția orașului Lyman. De asemenea, inamicul încearcă să avanseze pentru a înainta adânc în Popasna.

După încercările de a ataca invadatorii ruși în Rubezhnoye și Severodonetsk, aproximativ 130 de militari ruși răniți au fost duși la spitalul local din Novoaydar. Numărul exact este în curs de clarificare.

În direcția Donețk, inamicul a efectuat atacuri în zona Marinka.

Eforturile principale ale invadatorilor sunt concentrate pe capturarea Mariupolului, continuă asaltul în zona fabricii „Azovstal”.

Inamicul luptă în așezările Velyka Novosilka, Rivne și Storozheve și continuă să ofere sprijin logistic trupelor.

În zona Bugului de Sud, trupele ruse își concentrează principalele eforturi pe menținerea frontierelor ocupate, bombardarea pozițiilor apărătorilor ucraineni și lupta în zona Oleksandrivka.

Potrivit Statului Major General, în viitor invadatorii vor continua să tragă asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni și să conducă ostilități pentru a ajunge la granițele administrative ale regiunii Herson.

De interes:  ONU: SIDA ar putea fi eradicată la nivel mondial în doar câțiva ani

Din cauza pierderilor grele, trupele ruse au retras un grup tactic de batalion al Regimentului 237 al Diviziei a 3-a de motorizate a Armatei a 20-a integrală a districtului militar de vest de la regiunea Harkiv până la punctul de desfășurare permanentă (Soloty, regiunea Belgorod) la restabilirea capacității de luptă.

În regiunile Donețk și Lugansk, apărătorii ucraineni au respins 10 atacuri ale invadatorilor ruși, au distrus 12 tancuri, un sistem de artilerie, 28 de unități blindate și două vehicule.

Forțele armate ale Forțelor Armate ucrainene au lovit aseară nouă ținte aeriene inamice, inclusiv un avion, un elicopter, șase drone de diferite tipuri și o rachetă de croazieră.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, marți seară, că situația din Mariupol este „înfiorătoare și neschimbată”.

S-ar putea să ne trăim ultimele zile, chiar ultimele noastre ore”, a afirmat un ofiţer ucrainean asediat la Mariupol, cerând comunităţii internaţionale să treacă la „extragerea” lor, într-un mesaj publicat, miercuri, pe Facebook.

Luptătorii susținuți de ruși încearcă să ia cu asalt un complex industrial din Mariupol, unde se spune că trupele ucrainene și civilii ar fi ascunși. Rușii plănuiesc să „niveleze totul până la pământ” la Azovstal.

De interes:  SURSE: Noua Lege a pensiilor ar putea trece de Parlament pe 20 noiembrie

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat, marți, o presupusă interceptare a comunicațiilor unui comandant al unei unități terestre rusești, care a declarat că avioanele rusești plănuiau să „niveleze totul până la pământ” în jurul Azovstal, fabrica de oțel care este o redută a apărătorilor ucraineni din orașului port asediat Mariupol.

Ulterior, s-a raportat că Uzina Azovstal a fost distrusă aproape în totalitate, așa cum a susținut Sviatoslav Palamar, adjunctul comandantului Azov. 

„Bombe super-puternice” au fost aruncate asupra uzinei, iar civilii se află sub dărâmături. Informația nu se verifică din surse independente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.