Aurelian Pavelescu, președintele PNCȚCD, a explicat într-un interviu pentru expressdebanat.ro cum protocolul semnat cu controversatul lider PSD îi readuce în prim-plan pe țărăniști.

„Gesturile politice pe care le-a făcut în ultimul timp i-au dat partidului vizibilitate și sens pe scena politică. Este foarte important că partidul a redevenit un actor politic și cred că vocea lui va fi din ce în ce mai mult și mai bine auzită”, a spus Pavelescu. Întrebat fiind dacă nu cumva prețul plătit e unul foarte mare, în condițiile în care a ales o alianță atipică pentru țărăniști, cu partidul de guvernământ, liderul PNȚCD a spus că, de fapt, nu e vorba de orice preț. „Acest acord, protocol pe care l-am semnat împreună cu Liviu Dragnea, nu este un protocol de conjunctură. Are în spate cam doi ani de discuții, negocieri, poziționări. Este un protocol care privește o acțiune viitoare a partidelor. Sunt conștient că acest protocol a creat un șoc, o surpriză, nu numai în rândurile electoratului, simpatizanților PNȚCD-ului, chiar în rândurile partidului”, a explicat țărănistul.

De interes:  Ce sunt serviciile SEO si de ce ai nevoie de o agentie care ofera astfel de servicii

Cele patru principii ale partidului, democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat, dreptate socială, lăsate de Iuliu Maniu, vor fi respectate cu sfințenie și de acum încolo, garantează Pavelescu, în ciuda criticilor primite, mai ales pe tema modificărilor aduse legilor Justiției și Codurilor Penale prin Ordonanțe de Urgență. „Ce trebuia să facă Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat? Să se lase controlat de Serviciile Secrete?! Să vină și să ii cânte ode lui Augustin Lazăr, procurorul general al României?! Trebuia să iasă în stradă și să folosim bâtele? Să îndemnăm oamenii la agresivitate? La intoleranță, la ură? Aceasta este democrația despre care a vorbit Ion Rațiu?! Să dezbinăm națiunea și poporul? Într-o democrație există reguli din constituție și ele trebuie respectate. Este inacceptabil ca președintele României să refuze să pună în operă decizii ale Curții Constituționale. Oricine nu ar respecta o hotărâre judecătorească ar face pușcărie pentru asta. Iohannis are imunitate și nu îl poate atinge nimeni. Și mai vrea să ia un mandat, când este primul care, în calitate de președinte al României, încalcă Constituția. Să fiu eu acuzat că nu țin cu statul paralel?! Că nu sunt susținătorul lui Portocală, Kovesi? A ajuns PNȚCD-ul să fie la mâna unor torsionari?!”, a argumentat Aurelian Pavelescu.

De interes:  Cum pariezi eficient pe bachetul din NBA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.