Zeci de studenţi au protestat, vineri, în faţa Prefecturii Timiş, împotriva intenţiei Guvernului de a elimina gratuităţile la călătoriile cu trenul, mai multe organizaţii studenţeşti cerându-i ministrului Transporturilor, deputatul Cătălin Drulă, să intervină pentru a opri acest demers.

Ei au avut pancarte pe care scria Educaţia e pe drumuri şi studenţii plătesc bilet!, Să vă fie frică, studenţii se ridică!, Vă rugăm să ne scuzaţi că nu suntem deputaţi!.

„Suntem aici pentru a ne apăra un drept care ne-a fost oferit, iar acum Guvernul vrea să ni-l ia…Vom protesta până când vom fi luaţi în seamă”, a spus un student.

Reprezentantul Ligii AC şi ANSOR Timişoara, Paul Stiegelbauer, a declarat că într-un mod nenatural li se ia acest drept studenţilor, fără a se fi discutat cu ei.

„Am încercat să pornim discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului, prin reprezentanţii noştri la nivel naţional, dar în continuare nu primim niciun răspuns sau propunere de negociere. Nu vom accepta aceasta lipsă de respect faţă de noi şi de drepturile noastre. În fiecare oraş mare din ţară există un protest organizat de ANOSR, iar în oraşele mai mici, care nu sunt reşedinţe de judeţ, există colegi care protestează în faţa gărilor”, a spus Paul Stiegelbauer.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 93. Cel mai sărac milionar din România

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.