Imprevizibilul se află la fiecare pas, iar acest fapt a fost extrem de vizibil în ultimii ani, prin prisma evenimentelor total neașteptate cu care ne-am confruntat precum izbucnirea pandemiei cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 în lume sau declanșarea conflictului armat din Ucraina. Astfel de evenimente au avut un impact major asupra societății, politicii internaționale, dar mai ales economiei. Tot mai multe afaceri au fost afectate de aceste situații neplăcute. Din cauza instabilității economice, dar și a incapacității de a gestiona și rezolva provocările apărute pe acest fond, un număr mare de companii au ajuns în pragul insolvenței sau chiar mai rău.
Ce este insolvența?
Deseori se întâmplă să fie confundat acest termen cu falimentul, de aceea trebuie clarificată diferența dintre cele două situații. Mai exact, insolvența este reprezentată de incapacitatea unei companii de a-și achita datoriile față de instituțiile financiare, creditori, partenerii de afaceri sau față de angajați. Potrivit legislației actuale, după ce au trecut 60 de zile de la scadența achitării unor plăți față de creditori, o firmă intră în insolvență. Spre deosebire de această situație, falimentul presupune lichidarea averii debitorului pentru a putea fi ahitate datoriile și pentru a putea fi radiată compania în cele din urmă de la Registrul Comerțului.
Poate fi prevenită insolvența?
Una dintre metodele la care apelează multe firme pentru a face mai ușor față tuturor provocărilor constă în apelarea la serviciul de factoring. Prin intermediul acestuia, îți va fi asigurat numerarul de care ai nevoie pentru a-ți plăti taxele, cheltuielile, furnizorii și angajații. Cum? Compania ta (în calitate de aderent) îi va ceda unei bănci/ unui IFN ( care va juca roul de factor) facturile și astfel, vei încasa banii aferenți produselor/ serviciilor oferite clienților tăi ( adica debitorilor) într-un timp mult mai scurt. Mai exact, factorul va trebui să deconteze plata facturilor în avans și îi va înștiința pe clienți să achite plata facturilor până la termenul scadent, însă în contul său.
Care este procesul prin care trebuie să treci pentru a beneficia de acest serviciu și care sunt avantajele pe care ți le aduce?
Dacă îți dorești să te bucuri de avantajele serviciului de factoring tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul www.omnicredit.ro și să urmezi câțiva pași extrem de simpli. Mai recis, trebuie să îți creezi un cont de utilizator, completând spațiile destinate datelor personale, să introduci datele companiei tale, iar în cele din urmă să încarci cererea de factoring și actele necesare acestui proces. Ulterior acestei proceduri, va fi semnat contractul de factoring, debitorii vor fi înștiințați cu privire la modificarea făcută, iar tu, în calitate de aderent vei primi valoarea facturilor cedate.
Astfel, nu va trebuie să mai aștepți până la data scadentă pentru a primi numerarul de care ai nevoie face față tuturor cheltuielilor și nu vei risca să ajungi în insovență. Astfel, toate acestea vor fi achitate în timp util. Totodată, serviciul de factoring nu presupune datorii sau obligații suplimentare. Alegerea acestei alternative va asigura fluxul de numerar de care ai nevoie pentru ca firma ta să-și poată continua activitatea, pentru a menține imaginea curată a companiei și pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de neplata taxelor sau a altor cheltuieli.
Informează-te cu privire la riscurile pe care le implică plata întârziată a taxelor și crearea unor datorii greu de acoperit. Citeste aici despre insolventa. Fiind informat, vei știi cum să eviți aceste situații și să conduci compania ta către succes. Afacerea ta poate fi menținută și chiar prospera prin intermediul unei metode simple și sigure: servciul de factoring.