servicii protectia muncii

Protecția muncii sau SSM (securitate și sănătate în muncă) înseamnă un sistem de reguli care au scopul de a ține sub control toate riscurile la care un lucrător este supus în timpul practicării activității sale profesionale. Pe lângă înlăturarea riscurilor care ar avea ca urmare vătămarea corporală, acest set de reguli acoperă și oferirea celor mai bune condiții din punct de vedere psihic.

Importanta respectării normelor de protecția muncii

Din păcate riscurile sunt prezente indiferent de activitatea pe care un angajat o prestează. Accidentele, îmbolnăvirile profesionale dar și alte evenimente neplăcute pot fi prevenite prin respectarea tuturor normelor și prin atingerea unui înalt nivel de siguranță. Toate evenimentele neplăcute, de la vătămări corporale, emoționale și psihice, uneori soldate chiar cu decesul angajaților, au dus la formarea cadrului legal care să împiedice astfel de evenimente să mai survină.

Angajatorul are doar de câștigat atunci când prioritizează protecția muncii

În momentul în care angajații lucrează în maximă siguranță, este de la sine înțeles că și angajatorul se va bucura de beneficii. Productivitatea angajaților va crește fără îndoială iar fluctuația de angajați la nivelul întregii companii o să cunoască o scădere atunci când vor fi puse la dispoziție toate condițiile. În același timp, imaginea companiei printre actualii angajați dar și în piață va fi îmbunătățită.

Mergând pe ideea de “mai bine previi decât să tratezi”, atunci când normele de protecția muncii sunt respectate, acest lucru se va transpune și în buget care, pe un termen îndelungat va cunoaște, de asemenea, îmbunătățiri. Un spațiu de lucru sigur și o echipa bine pregatită va minimiza foarte mult atât riscul de accidente profesionale cât și cel de îmbolnăvire.

Aceste beneficii vor duce, în același timp, la o creștere firească a profiturilor. O afacere de încredere va atrage, fără îndoială, mai mulți clienți.

 

De interes:  Vrei sa iti incepi propriul business? Iata ce trebuie sa stii despre infiintarea propriei firme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.