Biserica Catolică din România a anunțat, luni, programul Papei Francisc în vizita din România, care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. În București se estimează că pe străduțele de lângă „Sfântul Iosif” vor fi cel puțin 20.000 de pelerini, iar Suveranul Pontif va merge cu papa-mobilul.

„Vineri, 31 mai 2019, în jurul orei 08:00, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre București, iar în jurul orei 11:30 va sosi pe Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni din București, unde va avea loc primirea oficială, urmată apoi de ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni”, a precizat, luni, părintele Wilhelm Dancă, reprezentant la Bisericii Catolice.

Potrivit programului, la Cotroceni, Papa Francisc va avea o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis, urmată apoi de o întâlnire cu premierul României, care va avea loc tot la Palatul Cotroceni.

În jurul orei 15:45, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei.

De interes:  Cum poate fi credibil raportul GRECO când nu vorbeşti nimic despre abuzurile de la Prahova?

Tot în prima zi a vizitei, Papa va merge și la noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ține Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din București.

În ziua de sâmbătă, 1 iunie, Papa va pleca cu avionul spre Bacău, apoi va ține Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Șumuleu – Ciuc. De aici, Papa va fi transportat cu elicopterul la Iași, unde, în jurul orei 17:25 va vizita Catedrala catolică din Iași. Apoi, Papa va avea o întâlnire cu tinerii și cu familiile pe platforma din fața Palatului Culturii din Iași.

În jurul orei 19, Sanctitatea Sa va pleca spre București, cu avionul.

În ziua de duminică, potrivit programului, Papa va decola spre Sibiu și va fi transferat cu elicopterul la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertății la Blaj.

Papa va pleca din România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.

Potrivit reprezentanților Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopți petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunțiatura Apostolică din București, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat și Papa Ioan Paul al II-lea.

De interes:  Performanță nemaivăzută pentru România! Constantin Popovici și Cătălin Preda, AUR și ARGINT la Fukuoka!

În ceea ce privește Liturghia de vineri seară din București, de la Catedrala Sfântul Iosif, sunt așteptați cel puțin 20.000 de credincioși, iar pe străzile din jurul catedralei ar putea fi montate ecrane pe care se va putea urmări slujba oficiată de Suveranul Pontif. De asemenea, reprezentanții Bisericii Catolice susțin că Suveranul Pontif se va deplasa pe străzile din apropierea Catedralei Sfântul Iosif cu papa-mobilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.