Principalii furnizori de etnobotanice pentru tinerii din Caransebeș, Reșița și Oțelu Roșu au fost trimiși în judecată!

Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin a trimis în fața instanței 11 membri ai grupului infracțional organizat destructurat în noiembrie anul trecut, în urma acțiununii „Shanghai”!

Cu centrul de comandă în Caransebeș, gruparea și-a extins rapid acțiunea și în zona municipiului Reșița și a orașului Oțelu Roșu, devenind principala sursă de furnizare de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cu alte cuvinte, de etnobotanice! Recidiviști în marea lor majoritate, traficanții de la Caransebeș se aprovizionau cu substanțe active din China, apoi le prelucrau pe plan local, prin amestec cu diverși solvenți, cum ar fi acetona și alte substanțe toxice, și impregnarea pe fragmente vegetale, de regulă provenite din plicurile de ceai! Clienții unor astfel de amestecuri criminale erau în special adolescenții, prețul unei doze pornind de la 30 de lei.

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Caraș-Severin a avizat deja de legalitate rechizitoriul DIICOT, administrarea probelor şi efectuarea actelor de urmărire penală, astfel că traficanții ajung în fața instanței. Este vorba în primul rând despre Antoniu Traian Radu, pentru inițierea și constituirea grupului infracțional organizat în scopul săvârşirii infracțiunii de efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, de recidivistul Sergiu Deregatoriu, și el cu rol important în constituirea grupului infracțional și plasarea drogurilor pe piața din Caraș-Severin. Alături de cei doi vor răspunde în fața legii, pentru aderare la grupului infracțional și efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, recidivistul Irinel Alexandru Haragea, Liviu Rusalin Puiu, Stelian Cosmin Cega, Bogdan Emanuel Radu, Marius Vitan, Gheorghe Iulian Duțescu, Constantin Ciocoi, Florin Turnea și Andreea Munteanu.

De interes:  Peste 200.000 de euro pentru protejarea mediului natural, la Moldova Nouă

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Operațiunea Shanghai! DIICOT a decapitat rețeaua de traficanți de etnobotanice aduse din China!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.