Primele rezultate la Bacalaureat 2022 în județul Timiș: nicio medie de 10

Au fost publicate primele rezultate la Bacalaureat 2022, disponibile pe edupedu.ro. Rata de promovare la examenul de bacalaureat 2022 a fost de 73,3% la nivel național, cea mai bună din ultimii 10 ani, a anunțat luni ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. În județul Timiș Cea mai mare medie este 9.96 și aparține unui elev de la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara de la profilul Matematică-Informatică.

Rata de promovare în județ a fost în 2021 de 68%, mai mare față de 2020, când a fost 62,4%, și față de 2019, când a fost 66,1%. Anul trecut în Timiș trei elevi au obținut media 10 generală la examenul de Bacalaureat.

Primele rezultate la examenele de Bacalaureat 2022 în Timiș s-au afișat pe site-ul Ministerului Educației-bacalaureat.edu.o, pe site-ul Inspectoratului Județean Timiș și la avizierul liceului în care s-a organizat examenul.

Media la bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele scrise.

Notele de la examenele de la Bacalaureat 2022 sunt importante pentru absolvenți, deoarece în funcție de media obținută se pot înscrie la facultate. Mai mult decât atât, dacă absolvenții au obținut o medie mare la Bac și au o medie generală mare a anilor de studii liceale se pot înscrie la facultate pe un loc la buget.

De interes:  Incendiu puternic, trafic deviat: Un tir încărcat cu mase plastice a luat foc pe autostrada A1 Deva – Nădlac

Astfel, la unele instituții de învățământ, media de bac are o pondere de 50% sau 70%, iar restul reprezintă media generală din liceu.

Pentru a se respecta legea privind protecția datelor personale, rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2022 vor fi anonimizate.

Anonimizarea rezultatelor se face pe baza unui cod unic atribuit fiecărui elev la prima probă scrisă de la Bacalaureat.

Codul unic este de forma TM0000, unde primele litere reprezintă indicativul județului în care se dă examenul.

Candidații vor folosi codul unic în momentul în care vor să-și identifice notele afișate la avizierele liceelor și notele afișate pe site-ul edu.ro.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.