Primarul Nelu Popa, la vot cu întreaga familie. „Să voteze toți reșițenii!”

Primarul Reșiței a ajuns astăzi mai târziu decât și-a propus la secția de votare, din cauza unei vizite la vecinii din Serbia. Nelu Popa a venit însă, după ora 13.00, cu întreaga familie, la vot, cu speranța că, prin opțiunea sa, relațiile cu Europa, de unde vin cei mai mulți bani pentru proiectele din Reșița, vor deveni mult mai strânse.

Primarul Ioan Popa s-a prezentat la urne cu o ușoară întârziere față de ora anunțată, însă întârzierea a fost motivată, edilul-șef al Reșiței venind direct din Serbia pentru a vota. Popa spune că speră ca opțiunea sa să întărească relațiile cu partenerii europeni, cei care sprijină cea mai mare parte a proiectelor implementate la Reșița.

„Am votat pentru Europa, am votat pentru a deveni mai puternici pentru partenerii europeni. Eu, din punctul de vedere al unui primar care mizează aproape exclusiv pe fonduri europene de dezvoltare a orașului, nu pot să am altă atitudine decât una proeuropeană decisă, hotărâtă și sper ca reșițenii să fie în asentimentul meu. Le fac un apel la această oră să vină să voteze toți reșițenii. Ni se oferă o dată la patru-cinci ani posibilitatea de a decide. Astăzi este una din zilele în care și reșițenii decid și îi sfătuiesc și îi rog să vină să se folosească de acest drept pe care îl au”, a fost însemnul primarului Ioan Popa.

De interes:  „Eu, primarul orașului, plimb pubelele ca să fac loc de parcare!”

CITEȘTE ȘI: Start vot! Aproape 900.000 de bănățeni sunt așteptați la urne

În ceea ce privește referendumul pentru legile Justiției, primarul Reșiței este convins că acesta va trece de pragul de 30%, minimul necesar pentru a fi validat, ceea ce înseamnă că circa 5,5 milioane de români trebuie să pună ștampila și pe cele două buletine. „La referendum am votat așa cum am spus-o și cred că la fel referendumul este o obligație morală pentru toți românii. Eu sunt convins că referendumul va trece și că va fi un semnal foarte clar pentru clasa politică, pentru oamenii politici care au avut de-a lungul vremii probleme penale, că nu mai au ce căuta să reprezinte românii și totodată să fie foarte atenți când păcatul îi împinge să facă o tâmpenie că nu vor fi amnistiați și nu vor fi iertați”.

În ceea ce privește campania electorală din acest an pentru alegerile europarlamentare, liberalul Ioan Popa consideră că a fost o adevărată bătălie, declanșată, în mare parte, de scindarea PSD și înființarea partidului Pro România. „Eu personal am rămas șocat de ce s-a întâmplat în două luni de precampanie plus campanie. E o campanie care a semănat foarte mult cu o campanie de locale, cu o campanie de parlamentare. Adică a fost o luptă extraordinar de dură, nu am reușit să îmi dau încă seama de unde a venit argumentul sau motivația acestor lupte crâncene. Este posibil ca la noi în județ să fie și această rupere între Pro România și PSD în care fiecare a încercat să-și recupereze cât mai mult electorat. E legată și de încrâncenarea în care Liviu Dragnea și PSD se agață de putere și acest lucru cred că a creat aceste două tabere și a acutizat disputa electorală. Din punctul meu de vedere, e ok. A fost o chestiune care era necesară în actuala conjunctură politică românească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.