Premierul Ciolacu vrea ieftinirea mâncării – Cum ar putea SCĂDEA prețurile alimentelor de bază

Prețurile alimentelor de bază ar putea scădea! Cel puțin asta promite premierul Marcel Ciolacu. Acesta susține că prioritatea zero a cabinetului său este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază. Mai mult, premierul susține că până la finalul anului inflația va fi de o singură cifră. 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că le-a transmis miniștrilor primele drafturi de ordonanțe, iar acestea se referă la „reducerea prețurilor la alimentele de bază, sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcții plus introducerea energiei verzi în firmele agricole”.

„Urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază, pe întreg lanțul, până la raft. Efectul aplicării acestei măsuri este scăderea prețurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie. Vreau să discutăm despre această schemă cu marile lanțuri de magazine, cu producătorii, cât și cu distribuitori”, a spus Marcel Ciolacu.

„Vreau să discutăm despre această schemă cu marile lanțuri de magazine, producătorii, cât și cu distribuitorii. Trebuie să convenim un efort comun astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei. Este un gest obligatoriu față de toți oamenii care au suportat efectele unei inflații înalte în ultimul an. Acum este important să ducem inflația la o singură cifră cât putem de repede, dar la fel de important este să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”, a mai afirmat el.

De interes:  Ajun de poveste, la Realitatea PLUS - Legile Puterii, ediție specială cu Alexandra Păcuraru, ora 20:50

„În paralel, aș dori să pregătim lansarea rapidă a unor proiecte, din punctul meu de vedere, esențiale, sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcții și introducerea energiei verzi în fermele agricole. Pare că nu avem foarte mult timp de ezitări. Este momentul ca oamenii să vadă că venim imediat cu soluții eficiente și că le executăm, cum se spune, ca la carte. Doar așa economia și populația vor simți cu adevărat o schimbare clară și rezultate concrete”, a declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.