Incident grav la Spitalul “Marius Nasta”, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă – intervenție de urgență, după o degajare de fum

Caravana mobila ATI de la Spitalul „Marius Nasta” a luat foc, duminică seara.

Un generator extern de la Spitalul „Marius Nasta” ar fi luat foc, duminică seara. Incidentul a avut loc la unitatea mobilă de Terapie Intensivă, din exteriorul clădirii. 7 pacienți se aflau în unitatea mobilă. Din fericire, aceștia nu sunt în pericol.

„Este vorba despre TIR-ul de Terapie Intensivă. La sosirea echipajelor, nu era flacară, echipele sunt acolo. Vom afla care era cauza fumului. Probabil pacienții vor fi relocați”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

În interiorul unității mobile erau 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți.

La fața locului intervin 8 autospeciale de stingere și 8 SMURD.

În prezent, nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului.

Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se află, în acest moment, la fața locului, potrivit unui comunicat al Ministerului.

De interes:  Selena Gomez revine cu cea de-a doua parte a poveștii, o piesă energică, intitulată „Look At Her Now” | Official Video – Banat FM

„Nu mai este pericol, a fost mai mult o sperietură. Pacienții sunt transferați în spital. Exista locuri suficiente”, a declarat ministrul Sanatatii, la un post TV. 

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară, a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent, suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun”, se arată într-un comunicat semnat dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.