Prefectul, Matei Lupu, nu mai vrea alunecări de teren pe drumurile cărășene


Sectoarele cu risc de pe drumurile cărășene ar putea primi finanțare astfel încât aceste probleme să fie rezolvate, este vorba de sectoarele de drum Reșița-Bocșa și Moldova Noua-Orșova.
Prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, poartă discuții Regionalei de Drumuri Timișoara pentru finanțarea unor lucrări drumul între Reşiţa şi Bocşa și Moldova Nouă spre Orşova, după Berzasca pentru a preîntâmpina blocarea drumurilor deja vulnerabile în urma alunecărilor de teren.
Am avut o discuţie cu directorul Regionalei de Drumuri, fiindcă dorim să rezolvăm câteva probleme care sunt în judeţul Caraş-Severin. Este vorba de alunecările de teren care s-au produs pe drumul între Reşiţa şi Bocşa, unde drumul a fost blocat, dar şi în zona Clisurii, de la Moldova Nouă spre Orşova, după Berzasca, unde am avut o alunecare de teren în urmă cu câţiva ani, însă deşi s-a curăţat, totuşi există pericol şi acolo. De aceea am insistat la Ministerul Transporturilor şi la directorul Regionalei din Timişoara ca aceste lucrări să fie cuprinse în finanţare. Noi sperăm ca anul acesta să prindem în finanţare cel puţin două lucrări, deşi trei avem cu probleme mai deosebite“, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu.
Cea mai recentă alunecare de teren a avut loc pe drumurile cărășene a vut loc pe DN 58B Coltan-Moniom în luna februarie a aacestui an. De asemenea în 2015 şi în 2016, alunecărilor din Clisurăi-a obligat pe șoferi să ocolească încă 200 km este pe DN 57, km 65 + 600, între localităţile Sviniţa şi Berzasca.

De interes:  Când este cel mai bine să consumi carbohidraţi? – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.