Greu de combătut. Ce se întâmplă cu petrecerile ilegale

Alin Stoica a mai spus că sunt greu de combătut petrecerile ilegale din casele oamenilor, însă cele din baruri și restaurante pot fi ținute sub control prin amenzi. ”Este greu de combătut fenomenul petrecerilor ilegale pe care le dau oamenii în casă, însă am amendat spațiile comerciale, în acele situații cu așa-zisele terase, unde erau petreceri ilegale și nu se respecatu restricțiile. Operatorii comerciali au luat în derîdere restricțiile, dar au fost amendați.

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, spune că regulile sunt făcute din cauza celor care nu le respectă și consideră că este nevoie de măsuri mai ferme. Specialista mai spune că trebuie redus la minim contactul între oameni, în special să renunțăm la activitățile neesențiale, ea fiind de părere că trebuie crescută intensitatea acțiunilor pentru că în România avem, în prezent, tulpini Covid-19 mult mai contagioase.

Prefectul Alin Stoica spune că un rol important îl au și polițiștii, pentru că în cazul în care o persoană a fost prinsă a doua sau a treia oară că a încălcat legea, atunci cuantumul amenzii trebuie să fie maxim. Prefectul consideră că cele mai mari amenzi trebuie aplicate la proteste, pentru că cei care ies în stradă nu resepctă legile deloc și o fac benevol.

De interes:  Realitatea de lângă tine - Miron Pană este un tată singur care își crește cu greu copilul de 12 ani

Experta în sănătate, Ana Stăncel, se arată pesimistă și spune că amenzile nu vor fi plătite, pentru că este vorba de aceleași persoane dependente de ajutoare sociale, care nu plătesc nicio taxă. Ea spune că rolul amenzilor este acela de a te face să respecți legea, nu creșterea veniturilor la buget. Ioana Stancel spune că, aceste măsuri, deși sunt ciritcate, scopul lor este de a reduce numărul de persoane care ies pe străzi, iar asta înseamnă că doar o singură persoană din familie, cea sănătoasă, să meargă la cumpărături. Specialista spune că este nevoie să ne limităm ccumpărăturile la cele de mare strictețe. „Nu trebuie să mergem în fiecare zi la cumpărături, nu plătim în fiecare zi facturi, nu e necesar să mergem cu toată familia la supermarket”, spune Stăncel, care amintește că aceste măsuri sunt menite a proteja grupurile expuse riscului, iar mai apoi activitățile de zi cu zi să fie reluate încet.

Prefectul Alin Stoica a punctat faptul că activitatea magazinelor nu se oprește la ora 18, acestea fiind deschise pentru livrări acasă. „Pentru bunici există servicii de livrare acasă, organizații caritabile. Dacă ne schimbăm un pic comportamentul putem duce rata de infectare, fără să ne scădem confortul”, spune oficialul.

De interes:  Buget redus cu 25 de milioane de lei în Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.