Acuzațiile dure din spațiul public la adresa patronului minoritar din B1 TV nu se opresc. Potrivit unor surse, Sorin Oancea ar fi fost agent de influență în SRI și colaborator direct cu cel mai controversat personaj din sfera Serviciilor, fostul prim adjunct, generalul Florian Coldea. În plus, toate „eforturile” lui Oancea ca infiltrat al Serviciilor ar fi fost răsplătite pentru că ar fi apărut inclusiv pe ștatele de plată ale SRI din acea vreme, semnala presa încă din anul 2015.

Chiar și una dintre fostele angajate ale postului a făcut dezvăluiri despre legăturile acestuia cu Serviciile, dar și despre obsesiile care îi ridicau multe semne de întrebare. Mai mult, aceasta povestea, în urmă cu un an, că Sorin Oancea trimitea mesaje moderatorilor în timpul emisiunii pentru a face presiuni.

„În aprilie 2020, la începutul pandemiei, Oancea dădea mesaje în timpul emisiunii că măsura el granița Rusiei cu China şi spunea că „s-ar putea spune că şi dictacturile sunt bune la ceva”, mesaj la care nu i-a răspuns nimeni, şi în mai 2020, dădea mesaje înainte de emisiune că dacă nu dau de scandalul intern de la Realitatea în emisiune, înseamnă că nu mă lasa Rusia şi China sau ceva. I-am oferit datele de pe Worldometers cu testarea după care n-a mai zis nimic. Factualul este factual”, declara Sorina Matei.

De interes:  The Hustle (Ticăloasele) – BANAT

De altfel, Oancea ar fi cerut de nenumărate ori și anchete la comandă. Miza? să-și urmărească interesele, afacerile și să stârnească scandaluri în spațiul public.

„Obesiile lui Oancea cu Guşă şi Păcuraru n-am cum să i le rezolv. Eu am făcut anchetele şi pe Realitatea, Guşă, Păcuraru, Moncea, dar n-am obsesii cu nimeni. Asta, în timp ce nimeni de la B1 nu putea să facă nimic pe scandalul Realitatea”, mai spunea Sorina Matei.

Jurnalista a povestit ca Oancea punea presiune si prin intermediari.

„Prostiile lui Oancea cu China şi Rusia sunt hrănite şi de un tip Roco, şeful de la site, care şi ăla începuse să dea mesaje în timpul emisiunii cu 2 săptămâni înainte. Cum eu n-am nicio treabă nici cu siteul B1, nici cu nimeni, când am văzut că efectiv bate câmpii, i-am zis că prejudecăţile şi propaganda oamenilor lipsiţi de informaţii elementare nu mă interesează. Şi l-am blocat să nu mă mai asasineze cu mesaje în timpul emisiunii”, a mai dezvăluit Sorina Matei.

De interes:  Cum sa NU minti o Femeie! – Banat FM sound factory

Contactat de echipa Realitatea TV pentru a oferi un punct de vedere, Sorin Oancea a replicat ironic, dar a evitat să răspundă la întrebări.

„Dacă tot vă place atât de mult de Sorina Matei, de ce nu ați angajat-o la Realitatea?!”, a spus Oancea.

Realitatea Media menționează că nu s-a pus problema angajării jurnalistei la postul de televiziune Realitatea Plus, însă, potrivit surselor din mass-media, acționarul minoritar de la B1 TV a făcut presiuni pentru ca Sorina Matei să nu fie angajată în altă parte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.