Până la urmă, pleacă: tren special spre Austria cu îngrijitoare pentru bătrâni

Posibilitatea stabilirii unei legături directe între România și Austria pentru transportul celor care vor îngriji vârstnici a fost dezvăluită de mai multă vreme. După ce oficiali din Austria anunțau că un tren special va face legătura între cele două țări, ministrul Transporturilor, aflat la Timișoara, spunea că lucrurile nu sunt bine stabilite.

Acum s-a aflat data în care garnitura feroviară va pleca din Timișoara spre Austria: 10 mai. Îngriitoarele, recrutate prin intermediul unei firme specializate, vor ajunge în Austria în 11 mai, vor sta în carantină o zi, timp în care li se va face testul pentru coronavirus. Dacă totul este în ordine, ele vor pleca spre casele celor pe care îi vor îngrijii. Cheltuielile de călătorie, cazarea în carantină și testarea covid vor fi suportate de îngrijitoare, dar acestea își pot recupera o parte din bani de la angajator. 

O situație mai gravă ar fi dacă una dintre îngrijitoare ar fi depistată cu COVID-19 la testul efectuat la sosirea în Austria. În acest caz ea va intra în carantină allături de colegele de compartiment și va suprta toate cheltuielile din buzunarul propriu.

De interes:  Dedicație de la Grindeanu: Jumătate din banii CFR SA doar pentru Regionala Timișoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.