Este o întrebare retorică, desigur, însă o întrebare care ne lasătuturor un gust amar pentru că reflectă un mare adevăr: nepăsarea administrației actuale față de cetățenii ei.

Cândva un oraș al premierelor în Europa, Oravița a ajuns azi săfie caracterizată de clădiri degradate, gropi de gunoi improvizatela tot pasul, străzi neasfaltate, lipsa apei și canalizării, câinivagabonzi și multe altele. Însă pentru cineva care vine în orașulnostru, cel mai evident și neplăcut aspect îl constituie lipsa uneisalubrizări adecvate.

 

În oraș și satele aparâinătoare acestuia trebuie implementat un sistem eficient de colectare a gunoiului. În prezent gunoiul esteridicat o dată pe săptămână, dar acest program nu este suficientpentru a colecta volumul mare de gunoi existent. Ca programulde ridicare a gunoiului o dată pe săptămână să fie unul eficienteste nevoie de poziționarea unui număr mai mare de containereîn zona de case.
În zona blocurilor există tomberoane, dar și numărul acestoratrebuie suplimentat. E nevoie de un număr mai mare de tomberoane, atât în oraș, cât și în sate.

De interes:  Localitatea Măcești petrece în stil popular

Un aspect foarte important îl reprezintă lipsa containerelorpentru colectarea selectivă. Sunt doar câteva tomberoane pentrureciclarea plasticului în tot orașul. Nu este suficient!
Containerele pentru colectarea selectivă a plasticului, hârtiei/cartonului și sticlei trebuie să existe peste tot în oraș, darși în satele din jur.
Totodată, cetățenii din zonele de case ar trebui să primească sacide gunoi pentru reciclabile, așa cum e normal și cum se întâmplădeja în multe localități din țară. În Oravița gunoiul se ridică ”la grămadă”, amestecându-se gunoiul menajer cu cel reciclabil.

În prezent gunoiul este ridicat de o societate ce nu are sediul înOravița, și este dus la Moldova Nouă și Drobeta-Turnu Severin.

În mandatul meu mi-am propus ca problema gunoiului să fie preluată de către primărie. Să se înființeze din nou, societatea de salubrizare a Primăriei, astfel se vor diminua costurile de administrare și se vor creea noi locuri de muncă.
De asemenea, trebuie să se încheie un contract cu firma de salubrizare care gestionează groapa de gunoi de la Resita, un spațiu modern de colectare a deșeurilor realizat printr-un proiectpe fonduri europene.

De interes:  Poliția de Frontieră s-a dat în spectacol la Moldova Nouă! Topalko, vedeta serii de astăzi!

SE POATE munci mult mai mult pentru Oravița și satele din jur:

● Se pot pune mai multe containere în oraș și-n sate;
● Se pot pune mai multe coșuri de gunoi în oraș și-n sate
● Se pot pune coșuri de gunoi selectiv pe străzi, în piețe, înzonele importante din oraș (gară, Poliție, parcuri etc);
● Se poate suplimenta numărul angajaților responsabili de curățenie în oraș și sate;
● Se poate mai multă curățenie în oraș și o bună gestionare a deșeurilor.

 

Vă aștept la vot pentru a intra în normalitate, pentru ca fiecaredintre voi să vă bucurați de un trai bun într-un oraș mai curat.

PE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.