OFICIAL Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. Care sunt prioritățile (VIDEO)

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar.” a transmis miercuri seară Administrația Prezidențială.

La scurt timp după anunțul venit de la Palatul Cotroceni, Florin Cîțu a făcut o scurtă declarație de presă.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, a declarat șeful Executivului.

Acesta a precizat că s-a întâlnit deja cu secretarii de stat din Ministerul Sănătății, iar joi va avea discuții cu șefii DSP și de spitale, pentru a asigura cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă.

De interes:  Tânăr de 34 de ani, intubat timp de trei săptămâni, salvat de medicii timișoreni. Avea coronavirus

Florin Cîțu a anunțat că tot joi va avea loc și ședința de guvern programată miercuri, dar anulată ca urmare a revocării din funcție a lui Vlad Voiculescu și a impasului apărut în relația cu partenerii de la USR Plus. 

 

Înainte ca premierul Florin Cîțu să-și asume coordonarea Ministerului Sănătății, vicepremierul Dan Barna a refuzat delegarea, pe motiv că i s-a comunicat, pur și simplu, fără a fi consultat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.