Zece  nou născuți care au venit pe lume la Maternitatea Odobescu din Timisoara, cea care ține de Spitalul Municipal, au fost confirmati cu coronavirus. Testele vor fi însă repetate și, în funcție de rezultate, se va lua o decizie în privința lor.

 Daca cel de-al doilea test va confirma diagnosticul, micuții vor fi transferați la cealalta maternitate de stat din oraș, cea care ține de Spitalul Judetean, desemnată ca unitate pentru primirea gravidelor și a nou născutilor confirmați cu coronavirus. Toți acești copii s-au născut la Maternitatea Odobescu din Timisoara, acolo unde mai multe cadre medicale sunt bolnave de coronavirus. Unii dintre ei sunt deja externati, ajungând acasă. Mamele lor au fost si ele testate, dar rezultatul a fost negativ. Tocmai de aceea, pentru elimiarea oricarei posibilități ca testul bebelusilor sa fie fals pozitiv, s-a luat decizia repetării acestuia.

Ministrul Sănătății s-a sesizat în această privință și a cerut Direcției de Sănătate Publică Timiș o anchetă epidemiologică de urgență, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor acestora.

De interes:  Se pregătesc noi măsuri pentru gestionarea pandemiei. Întâlnire de urgență la Palatul Victoria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.