Motivele revocării lui Popovici, ce nu vede presa

După ce proiectul liberalilor de revocare a președintelui Popovici a devenit public, presa a dat drumul unei suite de scenarii, care mai de care mai abracadabrante, majoritatea descurajatoare și care îl avantajează pe actualul vicepreședinte, care ar fi de neschimbat.

Și, toată presa vuiește, întrebând ce au de câștigat, PNL și PSD prin revocarea actualului vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Asta în timp ce motivele clare sunt chiar sub nasul tuturor.

Ionuț Popovici nu este numai vicepreședintele CJ ci și președintele PMP Caraș-Severin, un partid de dreapta care nu are alte personalități marcante și care, dacă Popovici pierde funcția administrativă, va avea mult de pierdut la imagine. Iar câștigat ar fi PNL, căci voturile pe care le-ar putea lua PMP nu sunt voturi de la PSD sau PRO România, ci sunt chiar de la votanții mai radicali ai PNL. Ori, un Popovici mai slab duce la un PMP mai slab și de aici are foarte mult de câștigat PNL.

De interes:  Realitatea sportivă. Cristi Borcea, dezvăluiri senzaționale despre lumea fotbalului - duminică, ora 18:00

Dar PSD? Ei de ce fac acest joc?

Răspunsul este simplu. Un politician bun este cel care poate rămâne cât mai discret. Cât de discret? Cam atât de discret încât să nu se afle că tu, deși conduci PMP, negociezi de zor, alături de primarul din Bocșa, o trecere la PRO România. Iar dacă Popovici joacă perfect rolul de lider PMP, gruparea Mocioalcă-Simescu-Spânu nu a ținut cont și a vehiculat pe la diverse colțuri numele celor două potențiale transferuri, după europarlamentare. Mișcare care a pus în alertă PSD-ul din Caraș-Severin. Căci transferul unui vicepreședinte de consiliu județean este mult mai răsunătoare pentru PRO România decât cooptarea unui vicepreședinte demis, rămas izolat politic în forul județean, și simplu consilier pe deasupra.

Se mai vorbește și despre o nemulțumire a primarilor din PSD, care ar refuza demiterea lui Popovici. Doar că primarii nu votează, votează doar consilierii județeni ai PSD care, dacă nu vor vota, pot să fie puși în situația de a-și pierde mandatul. Apoi, liberalii din Caraș-Severin și-au asumat un scor foarte îndrăzneț la europarlamentare, așa că orice vot în plus venit din zona de dreapta ar fi extrem de binevenit.

De interes:  Traseul autostrăzii Timişoara-Moraviţa, care trecea prin locuinţe din două comune, a fost schimbat

Asta dacă nu cumva se reface ”frăția baronilor” și Marcel Vela se va pune, din nou, la masă cu Ioan Mocioalcă. Pentru că atunci chiar nu mai știe nimeni ce va ieși…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.