Miron Mitrea, analiza momentului – Care sunt cele 3 nume de posibil prim-ministru

Miron Mitrea a vorbit la Culisele Puterii despre situația politică a momentului. El a declarat la Realitatea PLUS că există 3 nume în cărți pentru a ocupa poziția de prim-ministru, în acest moment. Florin Cîțu nu este unul dintre cei nominalizați de Mitrea.

„Este o situație complicată, e greu să o analizăm corect. Ciolacu este un politician mai abil decât îl crede multă lume. El nu ne-a spus nimic, ne-a spus de o varianta de premier prin rotație. E o varianta imposibilă la cum arată lucrurile în acest moment. Este posibilă, a existat în Germania, a existat această discuție cu cancelari prin rotație. Cred că și în alte țări a existat această varianta ușor delicată. 

Poate să fie Ciolacu prim-ministru, poate să fie și de la PSD, și Nicoale Ciucă de la PNL, și Kelemen Hunor de la UDMR, Florin Citu nu poate să fie în acest moment.

S-au înțeles în mare. S-au înțeles să nu se înțeleagă pe anumite zone. Au căzut de acord că nu se pot înțelege pe impozitare și nu se pot înțelege pe SIJ. 

De interes:  Destin tragic pentru colegul nostru – Robert a murit la 43 de ani. Familia are nevoie de ajutor

Avem probleme și poziții diferite pe impozitarea veniturilor, pe problemele de fond sunt discuții. Compromisul e perfect când toată lumea e nefericită. Încă nu au ajuns acolo, trebuie negociat tot, ministere, funcții, tot ce e important de negociere în cadrul unei alianțe.

Marcel Ciolacu ca și președinte al PSD-ului duce PSD-ul puțîn spre stânga. PSD-ul nu e de stânga, e un partid naționalist cu o alonja către populația cu venituri mici. Există această alonga și el se întoarce la ea. Impozitarea este o problema, impozitarea luxului ar trebui să o avem în discuție. E complicat să pui acciza în acord cu niște impozite. 

O haina de blană în Grecia are o acciza imensă. Sunt state care pun impozite graduale în funcție de averea imobilă pe care o are fiecare. SUA a ajuns la impozite de până la 90% pe averi că să echilibreze lucrurile. Lucrurile sunt mai complexe”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.