Noul director al Aeroportului International Traian Vuia din Timișoara este fostul șef al Inspectoratului General de Aviatie, generalul Dorel Grădinaru.

Prezent la Timișoara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a explicat cum s-a ajuns la schimbarea managementului de la aeroport, condus până recent de Dan Idolu.

“Au existat mai multe sesizări pe care eu le-am primit la Ministerul Transporturilor, sesizări în baza cărora am dispus realizarea unui control, a unei misiuni de control din partea Corpului de Control al ministrului. Raportul Corpului de Control a indicat nerespectarea legislației în vigoare în ceea ce privește selectarea administratorilor aeroportului din Timișoara. În consecință, Adunarea Generală a Acționarilor a procedat la revocarea celor patru membri ai Consiliului de Administrație, iar, în etapa a doua, membrii Consiliului de Administrație, în înțelepciunea lor au decis să numească un nou director general în persoana unui om cu o experiență vastă în ceea ce privește managementul în aviație”, spune Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor a declarat că, la fel ca toate aeroporturile din țară, aeroportul din Timișoara a fost afectat puternic de criza COVID, scăzându-i veniturile cu peste 90 la sută. Lucian Bode a declarat că se lucrează la o schemă de ajutor de stat prin care aerporturile afecate de pandemie să fie ajutate.

De interes:  Opt asistente și infirmiere de la spitalul din Făget confirmate cu coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.