MEN (Ministerul Educatiei Nationale) a declarat ca va acorda si in acest an un ajutor, suma de 200 de euro elevilor si studentilor inscrisi la invatamantul de stat sau particular acreditat, cu varsta de pana la 26 de ani.

Conditiile pe care elevii si studentii trebuie sa le indeplineasca sunt urmatoarele – beneficiarul sa provina dintr-o familie cu un venit brut lunar de maxim 250 lei/membru de familie. Acest lucru se va realiza in cadrul programului intitulat Euro 200, un program initiat de Ministerul Educatiei.

Cererile pentru acest ajutor financiar se vor depune pana in data de 19 aprilie 2019. Conform Ministerului Educatiei, aceasta suma acordata drept ajutor financiar se poate folosi doar pentru achizitionarea unui computer, la pretul calculat la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru ultima zi a lunii precedente fara sa depaseasca valoarea computerului achizitionat. Acest ajutor se acorda o sngura data in cadrul unei familii.

Afisarea beneficiarilor se va face pe site-ul euro200.edu.ro si este prevazuta pentru data de 30 mai. Eventualele contestatii se vor depune si se vor evolua in perioada 31 mai-20 iunie iar 4 iulie este data limita pentru afisarea listei finale a beneficiarilor pe pagina web mentionata mai sus.

De interes:  Care este Cea mai Buna Optiune - Laptopul Nou, Folosit sau Refurbished?

Eliberarea bonurilor valorice spre beneficiari se va face in perioada 22 iulie-9 august la nivelul institutiilor de invatamant sau universitati iar utilizarea lor se va putea face in perioada 24 iulie – 10 octombrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.