Minio Studio a consolidat comunicarea despre Snackologie în 2022 alături de TUC, Oreo, Milka și Philadelphia

Combinațiile unice de gusturi și texturi între delicioșii biscuiți TUC și Oreo și brânza cremoasă Philadelphia, reprezentând diverse rețete de gustări, au fost un succes memorabil în 2021, în cadrul campaniei Snackologie – Creează o gustare de top. Motiv pentru care Minio Studio și companiile Mondelēz România și Macromex au dus Snackologia la următorul nivel anul trecut.

Snackologia – știința snackului perfect a fost completată în 2022 prin două campanii distincte, cea de-a doua integrând și un alt brand foarte apreciat de iubitorii de dulce din țara noastră, Milka.

https://www.youtube.com/watch?v=U-77O9VR2hg

Cele două campanii de comunicare integrată „TOP SNACK 2.0” și „FII CHEF PESTE DESERT!” au fost amplificate in-store, în mediul digital, în audio-vizual, dar și prin intermediul activărilor de brand, acestea din urmă reprezentând întâlniri în care consumatorii au descoperit în mod direct rețetele special create.

„Campaniile „TOP SNACK 2.0” și „FII CHEF PESTE DESERT” au fost două proiecte complexe de comunicare cu un suport 360. În ciuda complexității, gestionarea lor a decurs fără obstacole, având în vedere experiența acumulată în anii anteriori. Personal, a fost al cincilea an în care am fost main account pe conturile Mondelēz și Macromex și al patrulea de comunicare în platforma gustaredetop.ro. Am reușit într-un timp destul de scurt să dezvoltăm sute de asset-uri pentru digital, să organizăm evenimente offline, să implicăm influenceri și totodată să fim prezenți în in-store. Acest lucru s-a datorat unui element esențial: coeziunea. În interiorul echipei Minio, între echipă și client, și între echipa Minio și partenerii care au fost implicați. Le mulțumesc tuturor”, declară Gabriel Băicoianu, Account Manager Minio Studio.

Proiectele au inclus sute de materiale creative, printre care vizualuri pentru toate mediile de comunicare alese: spoturi video, fotografii, texte și postări în Social Media.

TOP SNACK 2.0

Campania a continuat ideea creativă din anul precedent, făcând-o însă și mai atractivă pentru consumatori. În mediul digital a avut ca bază site-ul gustaredetop.ro. Acesta reprezintă o platformă digitală permanentă, lansată în urmă cu patru ani, pe care fiecare campanie din această serie o îmbogățește cu rețete și conținut de calitate.

Indiferent că au poftă de ceva dulce sau sărat, crocant sau pufos, cu brânză, fructe, carne sau chiar ceva exotic, consumatorii pot găsi pe site în acest moment nu mai puțin de 107 rețete ușor de preparat cu TUC, Oreo și Philadelphia.

Chef Dexter, principalul endorser al campaniei, i-a provocat pe pofticioși să creeze propriile rețete. Nouă dintre acestea au fost alese câștigătoare de un juriu din care alături de Chef Dexter au făcut parte reprezentați ai agenției Minio Studio și ai companiilor Mondelēz România (TUC, Oreo și Milka) și Macromex (Philadelphia).

De interes:  VIDEO: Spovedania lui Rizea continuă la Realitatea Plus. Zeci de ore de dezvăluiri zguduitoare

Cele 9 rețete au fost reproduse de Chef Dexter în stilul lui caracteristic, contribuind la răspândirea digitală a mesajului campaniei.

https://www.youtube.com/watch?v=Th-cPZOYy3M

Toate cele 9 rețete au fost premiate și, ulterior, preparate în cadrul unei activări care a avut loc la ParkLake Shopping Center. Mii de consumatori au trecut timp de două zile pe la van-ul denumit TOPterie și au gustat preparatele realizate cu TUC, Oreo și Philadelphia.

Campania a inclus, de asemenea, un spot TV pentru brandul Philadelphia și o componentă in-store în cadrul căreia consumatorii au putut câștiga premii pe baza bonului fiscal obținut în urma achiziției oricăruia dintre cele trei produse.

FII CHEF PESTE DESERT!

A doua campanie care a promovat Snackologia în 2022 a fost îndulcită de prezența brandului Milka, alături de cele trei existente până acum.

https://www.youtube.com/watch?v=Cm718YMc0Ac

Chef Dexter a creat 10 rețete care au inspirat consumatorii să încerce și ei combinații inedite și gustoase.

Ela Crăciun și Ioana Puiu s-au alăturat și ele campaniei în calitate de influenceri. Cele două și-au provocat comunitățile să intre în joc, iar apoi câștigătorii au avut parte de câte un meet & greet cu Ela și Ioana într-un spațiu confortabil și prietenos, unde toată lumea s-a bucurat de un candy bar impresionant și o atmosferă foarte plăcută.

https://www.youtube.com/watch?v=Lci6CPjzBP4

Ca în cazul primei campanii a anului, „FII CHEF PESTE DESERT!” a beneficiat de o componentă in-store cu premii pentru cei care au ales să se bucure de Oreo, Milka și Philadelphia.

„Campaniile care promovează Snackologia ne dau oportunitatea să oferim clienților noștri ceea ce putem numi creativitate în formă continuată. În plus, în ultimul timp mi se pare evidentă nevoia industriei marcomm de a pune la dispoziția consumatorilor campanii de tip serial. Un astfel de conținut oferă memorabilitate și o mai mare implicare emoțională a consumatorului, care se atașează mai mult de poveste. Aceste campanii sunt o mare provocare din punct de vedere creativ, pentru că ele trebuie să aducă de fiecare dată ceva nou, pentru a nu apărea reversul medaliei, adică plictisirea consumatorului. E ca un serial pe o platformă de streaming de la care publicul așteaptă mai mult de la un sezon la celălalt. Noi vom continua Snackologia în 2023 pentru că mai avem multe de oferit. Vreau să le mulțumesc clienților pentru încredere și ajutorul dat, iar echipei Minio pentru gestionarea perfectă a acestui proiect de lungă durată”, spune Ioana Mucenic, CEO Minio Studio.

De interes:  LIVE UPDATE Război Hamas-Israel: Violenţele continuă şi orice negocieri sunt deocamdată excluse

„Consistența în comunicare, dar și în colaborare, este rețeta care ne asigură succesul proiectelor de la un an la altul. În 2019, Mondelēz a lansat provocarea către consumatori: „TU Ce pui pe TUC?”, începând astfel construirea drumului către conceptul denumit: Snackologie. De atunci și până în prezent, Mondelēz împreună cu Macromex și Minio, alături de Chef Dexter, continuă să comunice și să elaboreze conceptul de Snackologie, arta și știința snackului potrivit pentru momentul potrivit. După 3 ani în care ne-am concentrat în a educa și a oferi consumatorilor soluții de snackuri simple și versatile, potrivite pentru diferite ocazii din viața de zi cu zi, în 2022 am lansat campania „Prepară gustarea ta de TOP” care a avut și componenta de concurs, prin care consumatorii au avut ocazia de a ne propune chiar ei rețete care să fie incluse în portofoliul campaniei. Astfel, 9 rețete câștigătoare au fost recreate și degustate cu ocazia activării implementată în ParkLake Shopping Center. Interacțiunea consumatorilor cu snackurile propuse prin platforma gustaredetop.ro a fost continuată în campania „Fii Chef peste Desert”, prin intermediul căreia ei au degustat live snackuri dulci alături de influencerii lor preferați. Obiectivul nostru este să continuăm să promovăm și să consolidăm conceptul inovator de Snackologie alături de colaboratorii și consumatorii noștri”, completează Ioana Pană, Marketing Manager Bakery Mondelēz România.   

„Platforma Snackologie, din care fac parte campaniile „TOP SNACK 2.0” și „FII CHEF PESTE DESERT”, a fost o provocare creativă pe care am îmbrățișat-o cu mare bucurie. Știam că trebuie să aducem ceva nou și inovator în piață, pentru a menține consumatorii noștri implicați! Și am reușit, campaniile au fost un real succes!

Cele 2 campanii din 2022 au fost o provocare pentru că a trebuit să aducem laolaltă dulce și sărat, biscuiți, cremă de brânză și ciocolată, dar și o experiență încântătoare. Mulțumesc echipei Minio pentru ideile creative și implicarea până la nivel de detaliu și echipei Mondelēz pentru deschidere și susținere. Sunt foarte încântată de fit-ul perfect dintre Philadelphia, Oreo, TUC și Milka, rezonează atât de puternic cu consumatorii noștri!

Abia așteptăm să surprindem consumatorii noștri și în 2023 cu campanii unice și inovatoare, marca Snackologie. Stay tuned!”, declară Monica Zeciu, Senior Category Manager Macromex.

De interes:  La Mulţi Ani, Enrique Iglesias! – BANAT

DESPRE MINIO STUDIO

Minio Studio este o agenție de creație strategică. Lansată în 2016 de Ioana Mucenic și Paul Cotor, agenția are acum o echipă de 21 de profesioniști, completată de un amplu ecosistem de colaboratori cu expertiză specifică. În 2020, Minio Studio a fost cea mai premiată agenție locală independentă. În doar trei ani, agenția a acumulat peste 20 de premii și alte 24 de nominalizări la festivaluri de comunicare. Ca un punct de diferențiere, Minio Studio este și singura agenție din regiune care are propriul laborator de analize biometrice integrate, ceea ce îi permite să își evalueze creația din perspectiva consumatorilor.

DESPRE MONDELĒZ

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijină oamenii să ia gustări în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari în 2021, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale de referință, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident. Compania Mondelēz International este mândră să fie membră în clasamentele Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index. Vizitați www.mondelezinternational.com sau urmăriți compania pe Twitter la adresa www.twitter.com/MDLZ.

DESPRE MACROMEX

Macromex este printre liderii industriei de produse alimentare din România în ultimii 30 de ani pe segmentul de produse congelate și refrigerate. În tot acest timp, schimbările pieței, profesionalismul echipei și dorința continuă de a inova au determinat o evoluție constantă și susținută a companiei. Macromex este un jucător de top atât în retail, cât și în HoReCa, iar printre brandurile comercializate se numără nume ca Philadelphia, Edenia, Corso, La Strada, Häagen-Dazs sau Snickers.

Cele 3 echipe implicate în proiecte:

Minio Studio

Gabriel Băicoianu – Account Manager

Răzvan Sarivan – Digital Account Manager

Mihai Bălan – Senior Art Director

Max Amza – Senior DTP

Ionuț Dumitrache – DTP

Roberta Mihai – Graphic Designer

Luna Ilaria Nica – Copywriter

Marius Marin – Reputation Manager

Cristiana Pană – Head of Strategy

Ioana Mucenic – CEO

Mondelēz România

Ksenija Popovic – Junior Brand Manager OREO RO

Oana Petrescu – Junior Brand Manager TUC RO

Ioana Pană – Marketing Manager Bakery RO

Macromex

Monica Zeciu – Senior Category Manager

Marius Popa – Junior Brand Manager

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.