Mii de timişoreni racordaţi la sistemul centralizat de încălzire al Colterm, societate aflată în subordinea Primăriei, nu vor primi încălzire până în 30 octombrie, deşi temperaturile au scăzut foarte mult.

Unele puncte termice nu au fost racordate la reţea, după lucrările edilitare din vară.

„Începând de astăzi, pe măsură ce lucrările se finalizează, începem furnizarea agentului termic de încălzire, etapizat, la toate punctele termice. Primele două puncte care vor deveni operaţionale vor alimenta şapte străzi, între beneficiari fiind şi Liceul de Informatică Grigore Moisil, care şi-a suspendat cursurile la începutul săptămânii, din cauza frigului din clase”, se arată într-un comunicat al Colterm.

Ultimul pe listă este punctul termic 21, care va fi racordat pe 30 octombrie, potrivit Colterm.

„La punctele termice 10A şi 10B, situate în zona Piaţa Traian, se efectuează lucrări fără a afecta furnizarea căldurii, urmând ca atunci când temperaturile exterioare o vor permite, să se realizeze cuplarea la noua reţea. De asemenea, urmează să efectuăm lucrări la Liceul de Muzică Ion Vidu şi la Liceul de Arte, pentru depistarea şi remedierea problemelor la instalaţiile interioare, astfel încât de săptămână viitoare să putem furniza căldură în parametrii”, se menţionează în comunicat.

De interes:  Cele mai ciudate plaje din lume (VI) – Bushmills, Irlanda de Nord [VIDEO] – Banat FM

Aceste lucrări fac parte din proiectul de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara. Având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, firmele care execută lucrările au fost nevoite să decaleze termenele estimate iniţial, fapt ce a dus Colterm în imposibilitatea de a furniza căldură la mai multe puncte termice din municipiu, precizează comunicatul.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.