Migranții în vizor: cea mai amplă acțiune de găsire a lor din acest an

O amplă acțiune de depistare și identificare a migranților din Timișoara a fost organizată de autorități. Au participat zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean, Poliției locale, Poliției de Frontieră, jandarmi și  lucrători de la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil. Aceștia au descins în mai multe locuri din oraș, în general cele cunoscute pentru prezența migranților în zonă.

Au fost verificate hoteluri, hosteluri, pensiuni și imobile părăsite din Timișoara unde se adăpostesc migranții care așteaptă ocazia să poată trece frontiera cu Ungaria, în drumul lor spre Europa de Vest. Totodată, polițiștii au verificat autovehiculele care i-ar putea transport ape aceștia, inclusiv cela care circulă pe autostrada Vestului. Migranții fără acte în regulă au fost depistați cu zecile. De la cei aflați în zona centrală a orașului, la cei care își căutau adăpost în localități din jurul Timișoarei, toți au fost legitimați. Cei mai mulți dintre ei au acte care le permit șederea, cel puțin temporar, în România, dar sunt arondați altor județe. Cum Timișul are graniță cu Ungaria, județul a devenit un fel de anticameră a frontierei care îi desparte de drumul spre Occident. Au fost depistate și multe persoane care nu aveau niciun fel de act care să le confere dreptul de a sta în țara noastră.

De interes:  Ce să mănânci ca să ai o stare de spirit excelentă – BANAT

Aceasta a fost cea mai amplă acțiune de acest gen desfășurată în vestul țării, după teribilul eveniment care a avut loc în zona Gării de Nord din Timișoara. În 19 aprilie un migrant afgan a fost înjunghiat mortal de un conațional, iar un altul a fost grav rănit în cadrul aceluiași atac. Până în acest moment agresorul nu a fost prins, chiar dacă Poliția a făcut publică fotografia și identitatea lui, existând suspiciunea că, între timp, a reușit să fugă din țară.  

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.