Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că a fost înșelată de un bărbat  care a contactat-o telefonic, spunându-i că este avocat, iar fiul ei ar fi fost implicat   într-un accident rutier. Bărbatul necunoscut  i-a comunicat femeii că fiul acesteia este în drum spre București, în stare foarte gravă, iar pentru a fi „tratat special”, trebuie ca femeia să-i dea o sumă de bani, fără a indica exact valoarea. De asemenea, bărbatul a mai precizat  că, în urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că fiul ei se face vinovat de producerea accidentului și că poate „interveni”, dacă va primi o sumă de bani, fără a indica valoarea, astfel încât fiul ei să fie considerat nevinovat.

 La scurt timp, un bărbat  s-a deplasat la domiciliul femeii, din Orăştie,  şi  i-a cerut acesteia să-i dea toți banii de care dispune, pentru a putea interveni în favoarea fiului ei.

 În acest caz, prejudiciul produs ca urmare a comiterii infracţiunii de înşelăciune este de 5.800 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

De interes:  100% TU DECIZI! Radu Oprea, ministru la evaziune, anchetat pentru spălare de bani

Totodată,  Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin plângere de o femeie de 59 de ani, din Orăștie, cu privire la faptul că la data de 04.09.2021, în jurul orei  09:10, a fost contactată telefonic de către bărbat necunoscut, care i-a spus că este „medic” și a informat-o cu privire la faptul că o rudă (cumnatul) a acesteia,  a fost implicată într-un accident de circulație, motiv pentru care trebuie transportat de urgență cu elicopterul la București, solicitându-i în acest sens 30.000 de lei.     

În timpul discuției telefonice, cumnatul femeii a intrat în casă, astfel încât discuția telefonică s-a încheiat. În timpul discuției telefonice, sub pretextul „completării unui formular”, persoana necunoscută a solicitat și obținut datele personale ale persoanei vătămate.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune şi continuă cercetările, în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale.

Și  Poliția Orașului Simeria a fost sesizată de un tânăr despre faptul că persoane necunoscute au contactat-o (pe telefonul fix, folosind un număr ascuns) pe bunica sa, în vârstă de 87 de ani, spunându-i că nepotul acesteia a fost implicat într-un accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru o intervenție medicală.

De interes:  Atunci cand te vei opri din a alerga dupe ele, o vei gasi pe Ea! – Banat FM

 În timp ce femeia vorbea la telefon cu persoana necunoscută, nepotul femeii a luat receptorul pentru a afla detalii, acestuia fiind îndrumat să meargă la spital (fără să i se indice la care spital), dacă doreşte să se convingă, după care, persoana necunoscută a închis convorbirea. Imediat, tânărul a contactat presupusa victimă a accidentului (vărul său), aflând din discuțiile purtate cu acesta, că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier, motiv pentru care a sesizat Poliţia cu privire la tentativa de înşelăciune.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

De interes:  Cele mai bune amante sunt cele care isi înșală soții cu gândul tot la ei :-) – Banat FM

The post Metoda „Accidentul”, tot mai des folosită de escroci în vestul țării appeared first on Realitatea de Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.