Măștile textile vor fi interzise la școală! Elevii, studenții și profesorii vor purta doar cele medicinale

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că va emite un ordin prin care măștile textile vor fi interzise în școli și universități pentru că nu sunt eficiente.

Astfel, elevii, studenții și profesorii vor purta în incinta unităților de învățământ doar măști medicinale ca mijloc de protecție împotriva Covid-19.

”Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal – precum și la nivelul universităților și facultăților – trebuie să fie măști de uz medical.

Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem în vedere această modificare și mențineri ale mijloacelor de protecție deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național.

Ce vedem acum, zilele acestea, sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copiii infectați cu Covid”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Antena 1.

De interes:  Cum ne putem proteja împotriva căpușelor și a bolilor transmite de acestea

Ministru a declarat că specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) estimează că vârful pandemiei ar putea să fie în România la finalul lunii septembrie, menţionând că în cel mai rău scenariu posibil ţara noastră ar putea ajunge la 4.000 de pacienţi spitalizaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.