Marcel Ciolacu a ieșit la cumpărături, ca să verifice dacă magazinele au redus prețurile

Premierul Marcel Ciolacu a mers personal la cumpărături să verifice dacă marile lanțuri de magazine au redus prețurile.  „Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ și am mers astăzi într-un magazin din Sectorul 4 ”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu a spus că dorește să se convingă personal cu privire la scăderea prețurilor în magazine. Drept pentru care a luat la pas un magazindin sectorul 4, iar impresiile din urma controlului au fost publicate pe pagina sa de Facebook:

Protejarea puterii de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de inflație, a fost primul obiectiv vizat odată cu preluarea guvernării. De aceea, m-am bucurat să văd că OUG privind limitarea adaosurilor comerciale la produsele de bază începe să-și producă efectele. Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ și am mers astăzi într-un magazin Profi din Sectorul 4. Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai. Îi asigur pe toți românii că, în perioada următoare, toate autoritățile cu competențe de control vor verifica, în toate magazinele, ca acest act normativ să fie corect aplicat astfel încât prețul coșului zilnic al fiecărui român să fie redus.” a scris Marcel Ciolacu pa pagina sa de socializare.

De interes:  Ready or Not (Scapă cine poate) – Banat FM

 

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că măsura privind reducerea preţurilor la alimentele de bază, pe care marile lanţuri de magazine a început să o aplice de la 1 august, a scăzut deja preţurile cu 35% şi chiar 50%, adăugând că speră ca de luna viitoare să se ajungă la o inflaţie cu o singură cifră.

„Mă bucură faptul că marile lanţuri de magazine au început să aplice din 1 august reducerea preţurilor la alimentele de bază. Este o soluţie vitală pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor şi am văzut deja preţuri scăzute cu 35% şi chiar 50% la unele produse”, a spus Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că speră ca această măsură să ducă la scăderea inflaţiei la o singură cifră.

„Sunt sigur că această măsură începe deja să ajute concret milioane de oameni şi mai ales această măsură va aduce rapid inflaţia la o singură cifră, sper chiar de luna viitoare”, a precizat premierul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.