Managementul temelor pentru acasă

Temele de casă pot fi o adevărată bătaie de cap, atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Este important ca temele să fie întotdeauna făcute, însă cum gestionăm programul copiilor astfel încât aceștia să nu se aglomereze cu temele lăsate de pe o săptămână pe cealaltă?

Experții recomandă ca temele de acasă să fie rezolvate imediat după școală, deoarece elevul are informația proaspăt predată și, prin recapitulare, își poate fixa anumite concepte abia studiate în memoria de lungă durată. Elevii de școală primară au nevoie și de somnul de după amiază pentru a se dezvolta echilibrat, lucru ce va facilita fixarea acestor cunoștințe.

Rezolvând temele imediat după școală aduce și un alt beneficiu important pentru elev: în cazul în care acesta întâlnește o dificultate în rezolvarea temelor, există destul timp la dispoziția sa pentru a cere ajutorul unuia dintre părinți și pentru a rezolva cerința. Astfel, stresul la care se expune copilul este minim și acesta poate rezolva temele în ritm propriu, fără a fi presat de timp.

De interes:  Decorarea biroului: cum să creezi un spațiu de lucru inspirational și productiv

Deși este preferat să se înceapă întotdeauna cu materiile mai solicitante, cum ar fi științele exacte, ordinea în care un copil va alege să își rezolve temele poate fi în concordanță cu preferințele acestuia. Experții recomandă să se înceapă cu materiile mai solicitante pentru că acestea necesită o putere de concentrare mai mare, iar durata de atenție a unui copil este destul de scăzută. În acest fel copilul se poate concentra la maxim la matematică, de exemplu, și apoi se poate relaxa făcându-și tema la abilități practice.

Se recomandă ca, în cazul copiilor mai mici, parcurgerea temelor să fie realizată împreună cu un adult, care să ghideze copilul în rezolvarea acestora. Este important ca adultul ce supraveghează rezolvarea temelor de la meditatii  sau de la școală să nu ofere răspunsurile problemelor parcurse, ci doar să ofere sprijinul și suportul de care un copil are nevoie în rezolvarea acestora. În cazul în care întâmpină o problemă, câteva întrebări ajutătoare și consultarea notițelor vor face minuni în obținerea răspunsurilor corecte.

De interes:  Beneficiile apei alcaline de tip Kangen

De asemenea, verificarea temelor este un pas important când vine vorba de finalizarea rezolvării acestora. Nu este îndeajuns ca temele să fie parcurse, ci acestea trebuie să fie realizate corect, respectând specificațiile cerințelor. Părinții sunt responsabili pentru ghidarea copiilor în realizarea temelor, de aceea, te sfătuim să incluzi și un pas de verificare de fiecare dată când realizați temele împreună! Mai târziu, copilul tău se va obișnui și va urma singur acești pași de parcurgere a temelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.