Ludovic Orban: ”Dacă se suspendă cursurile, un părinte va avea posibilitatea să stea acasă cu copilul și va primi 75% din salariu”

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că dacă la începerea noului an școlar se vor supenda cursurile din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, unul dintre părinți va își va putea lua liber de la serviciu și va primi 75% din salariu, așa cum s-a întâmplat în timpul stării de urgență.

”În perioada stării de urgență, a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii, pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariu. Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară.

Masura, în schimb, va fi flexibilă pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, măsura nu va fi generală. Deci va fi o măsură locala. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, forma de sprijin de 75%”, a spus Ludovic Orban, joi, într-o vizită pe Valea Jiului.

De interes:  Controale în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului – Banat FM sound factory

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.