Mâncarea este un lucru extrem de important în viața noastră însă, sunt multe informații pe care nu le știm despre ea. Există o varietate de alimente astfel încât este normal să apară date interesante, unele chiar șocante. În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva dintre lucrurile mai puțin știute despre mâncarea pe care poate că o consumăm zilnic.
Aproape 70% din producția mondială de ulei de măsline este contrafăcută. Trebuie să avem mare grijă ce fel de ulei de măsline folosim.
Cea mai scumpă pizza din lume costă 12.000 $ și prepararea ei durează 72 de ore. Aceasta poartă numele de Luis XIII și a fost creată de bucătarul italian Renato Viola. Pentru a o realiza este nevoie de trei bucătari.
Câștigătorul ediției din anul 2013 a concursului „Nathan’s Hot Dog Eating”, Joey „Jaws” Chestnut, a reușit să mănânce 69 de hot dogi în 10 minute, stabilind un nou record.
Ciocolata a fost folosită de azteci ca și monedă. De asemenea, triburile cucerite plăteau tribut utilizând cacao.
Pliculețele de ceai au fost inventate accidental. Americanul Thomas Sullivan, un comerciant de ceaiuri, a creat plicurile pentru a trimite mostre clienților săi. Aceștia au crezut că trebuie să fiarbă ceaiul cu tot cu plic și astfel, pe baza feedback-urilor primite, s-a trecut la producția în masă a ceaiului la plic.
Copii se nasc având o preferință mare pentru dulciuri. Cercetătorii pun acest lucru pe seama faptului că au o creștere rapidă și au nevoie de multe calorii pentru a se putea dezvolta. De asemenea, zahărul îi face să se simtă bine.
L-cisteina, o substanță folosită de către unele firme pentru producerea pâinii, este obținută prin dizolvarea părului uman sau a penelor de rață. Derivați ai acestui produs se găsesc și în industria farmaceutică.
Bananele care se regăsesc în comerț sunt identice din punct de vedere genetic pentru că provin practic din același bananier Cavendish, care a fost clonat timp de câteva decenii, după ce a fost selectat de către United Fruit Corporation in 1950 pentru a înlocui soiul Gros Michael.
Bananele ne pot ajuta în lupta împotriva depresiei.
Singura companie din SUA care poate importa frunze de coca, care pot fi utilizate pentru producerea cocainei, este Coca-Cola. Guvernul american a fost convins de companie că are nevoie de aceste frunze pentru a păstra aroma tradițională a băuturii. Se spune că substanțele folosite pentru producerea cocainei au fost eliminate din rețetă. Interesant este faptul că până în 1903 această băutură chiar conținea cocaină.
Fugu, o mâncare tradițională de origine japoneză, dacă nu este preparată cum trebuie, poate ucide deoarece conține o toxină de 1200 ori mai puternică decât cianura.
McDonald’s vinde 75 de hamburgeri în fiecare secundă din fiecare zi.
Un hamburger de la fast food poate conține carne chiar și de la 100 de vaci diferite.
Ketchup-ul a fost folosit ca și medicament în anii 1800 pentru a tratat indigestia, dar și alte boli.
Sămânța ce se găsește în interiorul sâmburelui de piersică are o substanță foarte puternică împotriva cancerului numită laetrile (vitamina B 17).
Merele plutesc în apă deoarece un sfert din volumul lor este plin cu aer.
Unul dintre cele mai hidratante alimente pe care le putem consuma este castravetele care conține aproximativ 96% apă.
Din câte se pare și mâncarea are o aură interesantă, chiar dacă pentru cei mai mulți pare un lucru absolut banal.