Cinci copii vând fructe proaspete şi sucuri naturale lângă bloc

Micii antreprenori din oraşul Târgu Bujor au decis să folosească fructe proaspete, unele culese din curtea bunicilor, pentru a face sucuri. De asemenea, ei vând fructe şi obiecte handmade, toate produsele având preţul de un leu.

Ca să explice în ce constă afacerea lor, copiii au scris un afiş cu care îi întâmpină pe trecători.

„Ne-am gândit la voi în vara asta specială. Fructe de pădure proaspete. Sirop din fructe de sezon. Iar de sezon le-am împletit cu mare drag pentru voi sub forme de accesorii de sezon. Vă aşteptăm cu mare drag. Program: zilele marţi, vineri şi sâmbătă, ora 17.00-18.30”, scrie pe afişul făcut de tinerii întreprinzători din Târgu Bujor.

Părinţii sunt bucuroşi de ideea copiilor lor şi fac tot posibilul ca să-i ajute. Adulţii spun că, în acest mod, copiii petrec vara departe de tabletele cu internet şi învaţă lucruri utile pentru viitor.

„Este un grup de cinci copii, cu vârste între 9 şi 11 ani. Este ideea lor, noi părinţii doar i-am încurajat. Ei au zis să facă ceva util, care să-i responsabilizeze şi, totodată, să-i înveţe să fie de mici antreprenori. Au măsuţă de la Primărie în cartier, în spatele blocurilor, acolo şi-au amenajat mica afacere. Copiii iau foarte în serios treaba aceasta. Sunt bucuroşi că fac ceva util şi nu mai stau pe gadgeturi. Iniţiativa este foarte bună, contează bucuria de pe chipul lor. O fetiţă a făcut chiar bonuri la casa de marcat. Toate produsele lor sunt sănătoase şi bio. Ei pregătesc limonadă cu mentă, fresh de portocale, suc de trandafiri din sirop preparat în casă, dar şi fructe din grădină, zmeură, mere. Vreau să vă spun că sunt foarte atenţi să nu întârzie, respectă cu stricteţe programul. Clienţii sunt copiii, părinţii, dar şi localnicii care au auzit de iniţiativa lor şi au venit să cumpere produsele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Donici, una dintre mamele copiilor antreprenori.

De interes:  Greva din Educație se suspendă

Şi autorităţile locale se declară încântate de ideea copiilor. Primarul oraşului le-a dat masa pe care îşi desfăşoară activitatea şi a promis că se va duce la standul improvizat ca să cumpere suc şi fructe proaspete.

„Iniţiativa este extraordinară, denotă faptul că la Târgu Bujor resursa umană este bună. Eu sper să nu părăsească comunitatea ca să aplice ideile lor bune în alte părţi. Aceşti copii pot fi un exemplu pentru toţi, sunt un model pentru cei care vor să petreacă vara fără internet. Primăria îi sprijină din tot sufletul, sperăm să mai apară iniţiative asemănătoare”, a spus, corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Duminică, micii antreprenori vor cheltui primii banii obţinuţi prin muncă. Aceştia vor merge la un restaurant şi vor cumpăra pizza cu banii lor.

Articolul Cinci copii vând fructe proaspete şi sucuri naturale lângă bloc apare prima dată în Ziarul Nationalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.