Limita legală de viteză pe toate drumurile din Timișoara revine la 50 de km/oră

Începând cu data de 1 decembrie, viteza maximă de circulaţie pe toate arterele din Timişoara va fi de 50 km/oră. Totodată, se desfiinţează instalaţiile de semaforizare din cinci intersecţii din oraş. În viitorul apropiat s-ar putea desfiinţa semaforizarea în alte 15 intersecţii.

 Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a decis astăzi, ca, începând de la data de 1 decembrie, pe toate drumurile din municipiu viteza de circulație maximă admisă să fie de 50 km/oră,. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pentru siguranța participanților la traficul rutier și vizează, de fapt, câteva mari artere de ieșire din oraș, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Bărnuțiu, bd. Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu, coform debanat.ro

O altă decizie aprobată în ședința de astăzi a fost cea de desființare a instalațiilor de semaforizare din 5 intersecții, unde nu se justifică prezența acestora:

-Piața Iuliu Maniu;

-bd. Regele Carol I- str. Iancu Văcărescu;

-str. Dr. Iosif Nemoianu-str. Dr. Liviu Gabor;

De interes:  Slujbe de pomenire a eroilor din Decembrie 1989

-Piața Mărăști;

-str. Mihail Kogălniceanu-str. Avram Imbroane-(Gara de Est).

Semafoarele respective sunt pe intermitent în clipa de față și vor fi date jos, etapizat, până la sfârșitul anului.

Este prima etapă dintr-un proces mai amplu de verificare și eficientizare a sistemului de management al traficului, în următoarea etapă fiind testată semaforizarea din alte 15 intersecții. Reprezentanţii comisiei menționează că se împlinesc cinci ani de la finalizarea implementării sistemului de management al traficului, dată de la care pot fi operate modificări.

Aceste corpuri de semaforizare nu au foarte multă utilitate în clipa de față, cât funcționează pe galben intermitent. Cu ocazia asta, le vom putea depozita și refolosi pentru viitoare proiecte de infrastructură ale orașului. Scopul nostru este să eficientizăm sistemul de semaforizare din oraș și vom supune mai multe intersecții semaforizate unei analize. Din acea analiză vom pune, de test, mai multe semafoare pe intermitent, pentru a afla dacă sunt chiar necesare, în vederea desființării lor”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău

De interes:  Benone Sinulescu a murit! Artistul avea 84 de ani! Decesul ar fi survenit din cauza unei pneumonii

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.