Şapte  atleţi şi trei antrenori au format delegaţia României la Campionatele Balcanice de Semimaraton desfăşurate în Croaţia, la Zagreb. Din echipa ţării noastre a făcut parte şi talentata atletă caransebeşeană Liliana Dragomir. Pentru sportiva legitimată la CSM Reşiţa,  revenirea în competiţii a consemnat un rezultat promiţător: Liliana a reuşit să încheie cursa de 21 de km pe locul 5, într-o oră, 15 minute şi 38 de secunde, timp care reprezintă şi un nou record personal pe această distanţă. Din acest an, Liliana se antrenează cu soţul ei, Călin, iar cuplul din viaţă pare să funcţioneze foarte bine şi în plan sportiv. Sportiva cărăşeană se declară mulţumită de cursa din Croaţia.

”Revenirea mea în concursuri a fost una plină de emoții. Această cursă a fost așteptată de toți sportivii. Am fost la start un număr mare de concurente. Am concurat și în echipă, alături de Adelina Bălțoi, și am ocupat locul 5. Această poziție a V-a la individual am ocupat-o în urma înregistrării timpului de o oră, 15 minute şi 38 de secunde, ceea ce îmi indică mie și soțului meu că lucrurile o să meargă foarte bine. Am simțit lipsa de competiții, aș fi înregistrat un timp și mai bun dacă mai concuram înainte. Am menținut mult timp ritmul în primul pluton, dar la un moment dat am rămas un pic în urmă. Această competiție mi-a indicat unde am lipsuri și unde trebuie să muncesc mai mult”, a afirmat Liliana Dragomir.

De interes:  Lupta pentru șefia PNL: Întâlnirea de taină a miliardarilor din spatele lui Cîțu - Cine face jocuri subterane DETALII EXCLUSIVE

Şi concluziile antrenorului Călin Dragomir au fost pozitive: “Cursa a fost una destul de tare, dar frumoasă în același timp. Lili a alergat destul de relaxată, iar în prima parte a fost mai rapidă decât mă așteptam. Spre surprinderea mea, a ținut ritmul foarte bine, cu mici scăpări la km 7 și 15. Concurența a fost foarte mare, atât la masculin, cât și la feminin. Lili a realizat și personal best la acest concurs, omologat de IAFF. Colaborarea noastră este una prolifică, nu amestecăm rolurile, la antrenament suntem antrenor-sportivă, iar acasă, soț-soție.”

În ierarhiile echipelor, România a cucerit bronzul la masculin şi a luat locul cinci în întrecerea feminină. Competiţia din Croaţia s-a desfăşurat în bune condiţii, organizatorii insistând pe respectarea măsurilor impuse pe timp de pandemie. Participanţii s-au prezentat cu măşti la linia de start, dar le-au putut da jos în momentul începerii cursei. Semimaratonul de la Zagreb fusese programat iniţial pe 22 martie 2020, dar competiţia a fost reprogramată din cauza pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.