Rob Halford (n. 25 august 1951, Walsall, Marea Britanie), pe numele său adevărat Robert John Arthur Halford, cunoscut sub pseudonimul Metal God, este un vocalist și compozitor de muzică rock, actualmente locuind în Phoenix, Arizona.

Încă din anii copilăriei a dispus de un talent muzical înnăscut, talent pe care și l-a dezvoltat ulterior la vârsta maturității, fiind considerat încă de pe atunci de către de catre muzicieni[cine?] și de către fani, drept unul dintre muzicienii cu cea mai bună voce rock, voce cu un timbru vocal aparte, cu o mare întindere vocală precum și cu puternice acute.

De-a lungul anilor a fost membru a mai multor trupe, precum Hiroshima, Thark, Abraxas, Lord Lucifer, Athens Wood, ulterior activand in trupa Judas Priest pe care o paraseste pentru un timp pentru a-si forma propriile trupe Fight si Halford, actualmente fiind din nou membru al trupei Judas Priest, dar nerenuntand la proiectele cu propriile trupe.

Alaturi de aceste trupe, sustinuți de unele dintre cele mai renumite case de discuri precum Rca, Gull, Sony, Columbia, Zia Records si in prezent de propria casa de discuri Metal God Records au contribuit la cultura muzicii rock cu albume si concerte de valoare.

De interes:  Angajez mecanic intretinere camioane – Banat FM

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.