S-a nascut in Santa Barbara, California, Statele Unite ale Americii pe 25 Octombrie 1984. Parintii ei sunt pastorii unei biserici crestine si in copilarie micuta Katy canta in corul bisericii. La 17 ani, cand era eleva de liceu, i-a aparut primul album cu muzica evanghelica, semnat cu numele Katy Hudson. Dupa absolvire s-a mutat la Los Angeles, a renuntat la numele real devenind Katy Perry, dar si la muzica gospel, lansandu-se in muzica pop.

In 2004 a inregistrat un album cu celebra casa de productie Matrix si a fost remarcata de revista americana Blender, care a numit-o The Next Big Thing. Un an mai tarziu a inregistrat melodia Simple, care constituie coloana sonora a filmului The Sisterhood of the Traveling Pants. In 2006 a avut o colaborare cu formatia POD (Payable on Death) pentru piesa Goodbye For Now.

In anul 2007 a inceput colaborarea cu renumita casa de discuri Capitol Music Group, detinuta de compania muzicala britanica EMI (Electric & Musical Industries Ltd.). Astfel a reusit sa apara la televiziune, pe canalele MTV si VH1, a participat la festivitatea de decernare a premiilor MTV din 2008 cu piesa Madonnei, Like A Virgin. A lansat al doilea album, One of the Boys, vandut in 5 milioane de exemplare in intreaga lume, premiat cu discul de platină in Canada si in tari ca Australia, Austria, Brazilia, Franţa, Irlanda, S.U.A., Marea Britanie, cu discul de aur in Belgia, Danemarca, Germania, Noua Zeelandă şi Suedia. Tot in 2007 a realizat primul videoclip, cu piesa I Kissed A Girl.

De interes:  19 iunie – Banat FM sound factory

In 2008 a fost pentru prima oara distribuita in filme seriale de televiziune, Wildfire- Life’s Too Short si The Young And The Restless, a fost invitata la emisiunea Total Request Live. In septembrie 2008 a lansat si cel de-al doilea videoclip, Hot N Cold, cu a doua piesa de pe albumul One of the Boys. Cel mai recent album inregistrat de Katy Perry este Teenage Dream, lansat in 2010 in S.U.A si vandut in peste 200 000 de exemplare. S-a casatorit in 2010 cu actorul de comedie Russell Brand din Marea Britanie.

A devenit foarte cunoscuta in 2007 cand a lansat albumul One of the Boys. Piesa I Kissed A Girl de pe acest album a fost clasata pe locul 1 in topurile americane si apoi in intreaga lume.

In urma aparitiei in paginile revistei Maxim s-a situat pe primul loc in topul 100 din anul 2010, la categoria Hot.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.