La Mulți Ani, Joan Elizabeth Osborne! – Banat FM

La Mulți Ani, Joan Elizabeth Osborne!

Joan Elizabeth Osborne (n. 8 iulie 1962) este o cântăreaţă şi compozitoare americană. Este cel mai bine cunoscută pentru piesa „One of Us”.

Originară din Anchorage, Kentucky, Osborne s-a mutat în New York la sfârşitul anilor ’80, unde şi-a deschis propriul studio, Womanly Hips, lansând câteva înregistrări pe cont propriu. Mai târziu a semnat un contract cu Mercury Records şi şi-a lansat primul album în 1991, intitulat Soul Show: Live at Delta 88. Cel de-al doilea său album a fost Relish (1995), care a devenit celebru datorită piesei „One of Us”. Pe lângă acestă piesă, de pe album au mai fost extrase piese de muzică country, folk sau blues. Cântecele precum „Right Hand Man” sau „St. Teresa” au devenit şlagăre, însă nu la fel de celebre precum „One of Us”.

În 2001, Osborne a apărut la postul de televiziune Austin City Limits cântând piese de pe albumul Righteous Love. Într-un interviu acordat după acel episod, Osborne a declarat că se bucură că a putut ieşi din noi în lumina reflectoarelor după perioada anilor ’90.

De interes:  A desfăcut șampania în apele reci ale canalului Bega. Avram Iancu și-a sărbătorit cel mai recent titlu

În 2002 a înregistrat una din melodiile coloanei sonore a documentarului Standing in the Shadows of Motown. Alături de propria trupă, ea l-a acompaniat pe Dixie Chicks în cadrul unui turneu naţional în 2003, perioadă în care şi-a lansat cel de-al patrulea album, How Sweet It Is.

Între 2005 şi 2006 a interpretat numeroase piese cu Phil Lesh and Friends. În februarie 2007 a cântat în cadrul Grand Gale Opry.

Până în prezent a apărut în mai multe emisiuni televizate şi a mai lansat două albume.

Sursa: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.