Ian Anderson este cunoscut in lumea muzicii rock drept flautul si vocea ce stau la baza legendarei formatii Jethro Tull.

Ian s-a nascut in 10 august 1947, in Dunfermline, Fife, Scotia. Dupa absolvirea scolii primare la Edinburgh, familia sa s-a mutat la Blackpool, in nordul Angliei, in 1959. Ca urmare a unei educatii umaniste, dobandita in cadrul unui liceu traditional, de filologie, s-a orientat catre un colegiu de arte, pentru a studia artele frumoase, inainte de a se dicide sa urmeze o cariera muzicala.

Jethro Tull a luat fiinta in 1968 din muzicieni proveniti de la John Evan Band si McGregor’s Engine, doua trupe locale, cu origini in Blues.

Bucurandu-se, inca, de un success notabil, Jethro Tull a publicat mai mult de 30 de albume, vandute in peste 60 de milioane de copii, intr-o cariera prodigioasa ce a debutat printr-un concert la faimosul club londonez ‘Marquee’.

Dupa ce a sustinut mai mult de 2500 de concerte, in 40 de tari, de-a lungul a trei decenii, Jethro Tull canta, in mod constant, circa 100 de concerte pe an, adresate atat celor ce-i urmaresc si apreciaza de mult, cat si tinerilor fani, din toata lumea.

De interes:  Spitalele se pregătesc de valul 5. Al doilea Crăciun în pandemie pentru cadrele medicale VIDEO

Reconoscut, oriunde, drept muzicianul ce a introdus flautul in lumea muzicii rock, Ian Anderson ramane exponentul de frunte al flautistilor din rock si pop. Pana acum, nici un pretendent la ‘tron’ nu a reusit sa-l depaseaca. Ian canta, deasemenea, la flaute si fluiere etnice, impreuna cu instrumente din familia chitarei acustice si a mandolinei, creand texturile acustice ce stau la baza celei mai mari parti a repertoriului Jethro Tull.

Ian Anderson a inregistrat si trei variate albume solo, de-a lungul carierei: ‘Walk Into Light’, in 1983, un album eclectic-electric, albumul instrumental, la flaut, ‘Divinities’, pentru Divizia de muzica clasica a EMI, in 1995, album ce a atins locul 1 in top-ul de profil al revistei Billboard si, mai recent, o colectie acustica de cantece – ‘The Secret language of Birds’, publicata in 2000.

In mai 2002 a fost republicat, pe CD, albumul clasic, in concert, ‘Living With the Past’, cand, de asemenea, a fost publicat si DVD-ul acestui concert.

In paralel cu concertele Jethro Tull, Ian Anderson a sustinut, in ultimii 2 ani, concerte solo, cu orchestra si alte show-uri acustice.

De interes:  Timiș, supraveghere specială din cauza gripei aviare

Ian Anderson locuieste la o ferma din sud-vestul Angliei, unde are un studio de inregistrari si propriul birou. Este insurat, de 25 de ani, cu Shona, care este, la randul ei, director executiv al companiilor familiei. Ian si Shona au doi copii – James si Gael – care lucreaza in industria muzicala, respectiv de televiziune.

Printre pasiunile sale se regasesc cresterea unei mari varietati de ardei iute, studierea si conservarea a 26 de specii de mici pisici salbatice, din intreaga lume si colectionarea de vechi aparate foto.
Ian admite, fara placere, ca detine aparate foto si scanner-e digitale, pentru realizarea imaginilor promotionale, legate de activitatea Jethro Tull si a sa, proprie.

Ian nu detine masini rapide, nu a participat, nicioadata, la un ‘driving test’ si are o garderoba deosebit de neinspirata si monotona. Inca pastreaza cateva motociclete pentru competitii off-road, cateva arme de tir si un saxofon, la care promite sa nu mai cante niciodata.

De interes:  Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a plătit 200 de milioane de lei farmaciilor din Timiș

Ian isi declara atasamentul profesional, pe viata, pentru profesia de muzician, fiind mult prea tanar pentru ‘a-si agata in cui’ palaria sau flautul, desi a trecut mult timp de cand pantalonii stramti si peticiti au fost consemnati intr-un sertar uitat.

Sursa: www.bestmusic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.