La Mulţi Ani, Andreea Bălan! – Banat FM sound factory

Georgiana Andreea Bălan este o cântăreață pop. A debutat în televiziune în anul 1994, în cadrul programului Ba Da, Ba Nu, urmând ca doi ani mai târziu să-și lanseze primul album, Amețiți de fum. A devenit cunoscută ca membră a duetului Andrè, în cadrul căreia a activat între anii 1998 și 2001 și a lansat 7 albume. A influențat tinerele prin moda platformelor, denumite generic „șenile”, a codițelor, a fustelor mini și a sânilor evidențiați cu sutiene push-up. Formația a primit în 2002 patru discuri de platină și unul de aur pentru cele 1.500.000 de exemplare ale albumelor vândute, fiind formația românească cu cele mai mari vânzări.

După destrămarea formației Andrè, lansează pe 23 iunie 2002 primul album solo, Te joci cu mine. De atunci a lansat încă 5 albume și 20 de videoclipuri. În 2007 participă la emisiunea Dansez pentru tine, unde se clasează pe locul 1. Alături de același partener, Petrișor Rudge, participă și la varianta internațională a emisiunii, care s-a desfășurat în Mexic, unde a terminat pe locul al doilea. Este printre cele mai bine vândute artiste din România din punctul de vedere al concertelor dîn 2008 până în prezent, fiind clasată în top 3 și este recunoscută ca având cele mai spectaculoase show-uri din România, îmbinând cu succes muzica și dansul, prezentând adevărate spectacole de revistă înfățișate în peste 10 schimbări de costume. A colaborat, printre alții, cu Connect-R, Keo sau Puya.

De interes:  Raed Arafat, anunțul momentului despre valul de caniculă care a lovit România: "Este exact ce am avertizat noi"

Andreea Bǎlan s-a nǎscut pe 23 iunie 1984. Pǎrinții ei sunt Sǎndel Bǎlan și Valeria Bǎlan, fiind singurǎ la pǎrinți. La școală a fost o elevă de nivel mediu până în clasa a VIII-a, devenind apoi o elevă bună.[2] Copilăria s-a desfășurat fără incidente majore, fiind catalogată ca „un copil foarte cuminte”. A urmat cursurile Liceului Ion Luca Caragiale din Ploiești, trecând examenul de bacalaureat cu nota 9.

A început să cânte la vârsta de 10 ani, sub îndrumarea tatălui ei, Săndel Bălan. Acesta i-a compus câteva piese, cu care a participat la o serie de spectacole pentru copii din Ploiești. În cadrul acestor recitaluri, a fost remarcată de Mihai Constantinescu, fiind invitată de acesta în emisiunea pentru copii, BaDa BaNu, difuzată de TVR1. A mai fost invitată și la alte emisiune specifice, precum Feriți-vă de măgăruș, Abracadabra, Video Magazin și Tip top mini top. În această perioadă a participat la numeroase festivaluri pentru copii, obținând mai multe premii, cel mai important fiind Festivalul Internațional Micul Prinț; la acesta au participat copii din 16 state, Bălan fiind numită „Mica Prințesă a Europei”, premiu înmânat de Președintele României, Emil Constantinescu. Au existat câteva tratative de a forma un grup cu Simona Nae, dar planurile nu s-au materializat în urma neînțelegerilor dintre părinți.

De interes:  Hidrologii avertizează! COD PORTOCALIU de inundații!

Primul album solo lansat comercial al cântăreței a fost Te joci cu mine, lansat pe 23 iunie 2002 sub egida casei de discuri Cat Music și distribuit de Media Services. Albumul conține piesa „Te joci cu mine”, compusă inițial pentru Andrè. Cântecul a fost promovat și s-a clasat pe locurile joase din Romanian Top 100. Niciun alt single nu a mai fost promovat de pe album. Între lunile iunie și septembrie ale aceluiași an, Te joci cu mine s-a distribuit în peste 30.000 de exemplare.

Bălan a fost printre cele mai bine vândute artiste din România din punctul de vedere al concertelor din 2008 până în prezent în ambii ani fiind clasată în top 3. În 2011 a susținut peste 150 de concerte.

De-a lungul timpului, Bălan a adoptat mai multe stiluri muzicale, fiind apreciată în special pentru schimbările muzicale și de imagine, în încercarea de a se adapta noilor tendințe. Albumul SuperWoman s-a distanțat vizibil de celelalte înregistrări ale acesteia, conținând elemente de muzică samba, rock and roll și jive, definitivând imaginea ei ca solistă dansatoare.

De interes:  Explozie la Timișoara: un om a rămas blocat sub dărâmături

Coregrafiile și costumațiile artistei sunt unoeri criticate ca fiind prea sexuale , deși în general, concertele ei sunt primite cu recenzii pozitive, atât de public, cât și de jurnaliști.

Celine Dion, Mariah Carey și Loredana Groza au fost numite de Bălan ca fiind cântărețele pe care le apreciază cel mai mult,[2] deși ea însăși a fost intens criticată din cauza puterii vocale limitate .

„Consider ca m-am născut pentru a face spectacol. Eu îmi doresc sa fiu mai mult decât o simplă cântăreată, eu vreau să fiu un om al spectacolului, să ofer publicului în afară de piesele mele – adevărate musical-uri, show-uri de dans cu zeci de costume și coregrafii frumoase. Sunt un entertainer.”

A terminat cursurile de specializare în jurnalism și filosofie din cadrul universității Spiru Haret, București, dorind să aibă și o carieră în televiziune în viitor.

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.