Miron Mitrea, despre SCANDALUL săptămânii legat de negocieri: „Iohannis și-a păstrat poziția aducând PSD la guvernare”

Miron Mitrea, invitatul permanent al emisiunii CULISELE PUTERII, la Realitatea PLUS, a comentat, duminică, situația politică a momentului. Acesta spune că în urma aducerii PSD la guvernare, Klaus Iohannis s-a asigurat că nu va fi suspendat din funcție.

Întrebat ce au obținut peneliștii după negocierile cu PSD, Miron Mitrea a declarat: „Care PNL? E greu de definit astăzi. E o formațiune care îl are președinte pe Florin Cîțu care stă la o cafenea în timp ce generalul Ciucă negociază guvernul. Iohannis a fost dispus să distrugă acest partid. A reușit să schimbe guvernul, să-l pună pe Orban. Ludovic a obținut un rezultat onorabil. I s-a dat să facă un guvern, aici a fost prima greșeală a lui Iohannis. Nu este legitimă dorința lui de a-și impune un guvern, mă refer la guvernul Orban. După aceea, l-a pus pe Florin Cîțu împreună cu USR, care au făcut țara vraiște, dar au arătat care este forța USR, foarte joasă. A vrut apoi să scape de Orban. L-a sprijinit cu toată forța pe Cîțu, mai mult sau mai puțin democratic, au câștigat. Dar ei sunt echipa câștigătoare care stă la cafea. Acum l-a dat la o parte și pe Cîțu, că e nefolositor, evident că e nefolositor. În felul ăsta își păzește flancul de aur. A scăpat, este președinte. Era pus în situația de a pierde postul de la Cotroceni și l-a păstrat”.

De interes:  Tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise

„Cîțu nu va sta cuminte. După ce se va face noul guvern, foarte mulți peneliști vor fi nu numai galbeni de supărare, dar și de furie. Eu sper să stea o vreme acest guvern. Nu aș paria că stau trei ani. Sau până la 1 iulie. Știu ce s-a întâmplat cu alianțele în România. Singura care a rezistat a fost CDR, dar a avut vreo trei guverne și apoi PNȚCD a intrat în istorie.

Suntem în situația în care Iohannis și-a păstrat poziția aducând PSD la guvernare.

Povestea asta cu mâine vom afla prim-ministrul… mâine va fi nominalizat oficial Nicolae Ciucă”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.